Kinderen kunnen ervaren hoe het onderwijs op Talander vanaf september er uit gaat zien. Foto: PR
Kinderen kunnen ervaren hoe het onderwijs op Talander vanaf september er uit gaat zien. Foto: PR

Open dag de ondernemende school Talander

ZUTPHEN - Op 20 juni is op de ondernemende school Talander een open dag voor iedereen die belangstelling heeft. Ouders kunnen in groepen van 30 personen (in verband met de RIVM-maatregelen) de school bezoeken. De eerste groep ouders is welkom om 11:00 waarbij het programma duurt tot 12:45. Om 13:00 uur is de tweede groep ouders aan de beurt voor het programma dat tot 14:45 uur duurt, informatie en inschrijven gaat via www.deondernemendeschooltalander.nl.

Talander is een school waar kinderen zich voelen waargenomen, en leren vertrouwen op hun eigen wil. Waar het onderwijs van nu verzorgd wordt, in kleine klassen van maximaal 20 kinderen. Door leerkrachten met lef en met ouders die mee doen. Waarbij de school een lerende gemeenschap is, waar ieders levensweg serieus genomen wordt. Op de open dag horen ouders hoe Talander het onderwijs vorm geeft, kunnen zij in gesprek met de leerkrachten en mogen de kinderen ervaren hoe het gaat op school.

De particuliere vrije initiatief school Talander is in transitie naar de door de overheid bekostigde ondernemende school Talander. Op dit moment verzorgt Talander nog door de ouders betaald onderwijs. Talander streeft erna om vanaf het schooljaar 2023 bekostigd te zijn door de overheid. Talander heeft nu al een schoolondersteuningsprofiel (SOP) als het gaat over passend onderwijs. Talander heeft als profiel gekozen voor HSP (hoog sensitief persoon) / HSK (hoog sensitief kind). Dat betekent onder andere dat men scholing verzorgt voor leerkrachten op dit gebied, dat de klassen klein zijn en dat gewerkt wordt met prikkelarme plaatsen. Daarnaast geeft het lesprogramma veel ruimte voor eigen inbreng en maatwerk.

Voor meer informatie, zie de website.


deondernemende schooltalander.nl