Alzheimer Café wil vanaf september weer open

ZUTPHEN - Het Alzheimer Café Zutphen-Vorden hoopt vanaf september weer op gang te komen. De landelijke organisatie van deze informele bijeenkomsten voor patiënten en mensen uit hun omgeving heeft alle activiteiten vooralsnog stilgelegd, vanwege de corona-uitbraak.

In het Alzheimer Café komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden maandelijks samen. Het is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Tijdens de informele bijeenkomst krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen. Het Café start altijd met een lezing of een interview met betrokkenen. Ieder bezoeker is welkom en mag ook iemand meenemen.

Alzheimer Nederland heeft een draaiboek opgesteld waarmee een Alzheimer Café weer kan functioneren, binnen de geldende overheidsrichtlijnen van de 1,5-meter-maatschappij.
De komende maanden worden belangstellenden regelmatig geïnformeerd over de actuele ontwikkelingen. "Belangrijk voor de toekomst is, dat we u kennen en vooraf weten dat u onze gast wenst te zijn. Daarom willen we vaker met u in contact komen per e-mail. U ontvangt dan maandelijks onze uitnodiging en u kunt uw komst vooraf aan ons melden", zo nodigt de vrijwilligersorganisatie toekomstige bezoekers alvast uit.

Zij kunnen zich melden door een e-mail met achternaam, geslacht en mailadres te sturen aan alzheimercafe.zutphenvorden@alzheimervrijwilligers.nl. Deze gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikte, verzekert het vrijwilligersteam. Hoe wordt omgegaan met de privacy van de deelnemers is te lezen op de website van Alzheimer-Nederland. Wie nu al behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, kan gratis bellen naar de Alzheimer Telefoon. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur bereikbaar op 0800-5088.


www.alzheimer-nederland.nl/privacy