Foto: Alize Hillebrink
Foto: Alize Hillebrink

Geen kermis, wél alternatief

ZUTPHEN - De Zutphense kermis die begin september op de evenementenkalender gepland staat, gaat vanwege de coronamaatregelen, niet door. Burgemeester Annemiek Vermeulen: “We kijken naar mogelijkheden voor kinderattracties en mogelijk foodkramen, verspreid over de stad.”

Door Alize Hillebrink

De reden waarom de Zutphense kermis, die van 2 tot 6 september in Zutphen zou plaatsvinden niet door gaat is, “omdat we verwachten dat ook na 1 september niet alle evenementen in één keer doorgang mogen vinden, zoals dat was voordat de crisis begon,” zegt een woordvoerder van de gemeente. “Zo lang we niet kunnen voorzien wat er dan wel en niet kan, vinden we het goed om na te denken over een alternatief dat wel georganiseerd kan worden, zodat niet alle voorbereidingen voor niks blijken.

De gemeente werkt aan een alternatief. Of dit alternatief in samenwerking geschiedt met de kermisexploitanten, wil de gemeente niet zeggen. “Over alle inhoudelijke zaken, zoals invulling en data zijn we nu aan het nadenken, we komen zo snel er meer duidelijk is, met alle informatie.”