Oorverdovend stil rondom Jazz & So door corona

ZUTPHEN - Na een bijzonder geslaagde seizoensstart van de concertserie Jazz at The Peacock (drie succesvolle concerten met een opkomst van 120 tot 140 jazzvrienden), is het door alle corona-perikelen oorverdovend stil geworden rondom Jazz & So.

De resterende concerten werden afgelast en inmiddels is besloten het festival in oktober te annuleren. Opschorting van reeds toegezegde subsidies, de terughoudendheid bij sponsoren en horeca en de onzekerheid over het verdere verloop van de crisis en de daarmee gepaard gaande maatregelen, maken het de organisatie onmogelijk een goed festival neer te zetten. Natuurlijk wordt geprobeerd alle bands een plekje te geven op het festival 2021, maar zelfs de doorgang daarvan kan onmogelijk worden gegarandeerd.

Ook over het opstarten in november van Jazz at The Peacock bestaat veel onzekerheid. Zonder een aanzienlijke versoepeling van de huidige regels gaat het allemaal niet lukken. Wel wordt inmiddels gewerkt aan een plan om met een beperkt aantal bezoekers toch van start te gaan. Dat vereist wel de medewerking van de vaste locatie De Pauw (veel werk, minder omzet), de bands (een verlaagde gage),de bezoekers (een verhoogde entree) en ook de club zelf (minder inkomsten en dus een verliesgevend seizoen).

Alles is nog heel onduidelijk; vast staat wel dat de zaak draaiend houden met minder dan de helft van het normale aantal bezoekers, absoluut onmogelijk is. Alle bands is gevraagd de data vrij te houden en voorlopig wordt afgewacht wat het RIVM de komende tijd aan verdere verlichtende regels in petto heeft. De slogan van Jazz & So is “The beat goes on” en daar heeft de clubleiding nog steeds het volste vertrouwen in.