De ondernemers van de Kaardebol zijn klaar voor een nieuw seizoen. Foto: PR
De ondernemers van de Kaardebol zijn klaar voor een nieuw seizoen. Foto: PR

Kaardebol op zijn mooist én weer open voor bezoekers

ZUTPHEN - Na de nodige regenval van de afgelopen dagen is de Kaardebol op zijn mooist. Het bloeit, groeit en gonst. En gelukkig mag het weer (volgens RIVM-richtlijnen): lekker rondwandelen, rondkijken, een drankje doen of een lunch. Van woensdag tot en met zondag ben je van harte welkom tussen 10.00 tot 17.00 uur.

Dat de grote evenementen nog even worden uitgesteld, wil niet zeggen dat er niets te doen is op de Kaardebol. Voedsel is dit seizoen misschien wel de grote gemeenschappelijk deler op de Kaardebol en daar kun je op het duurzaamheidsterrein heel wat van 'proeven'. We maken een rondje langs de mooie, groene, opvallende én verscholen plekken.

Tessa's Place
Met een nóg ruimer terras voldoet Tessa's Place ruimschoots aan de corona-richtlijnen. Op de kaart staan naast koffie en gebak en heerlijke (biologische) lunchgerechten ook asperges van het seizoen. Eens in de maand kun je ook 's avonds aanschuiven voor een Secret Dinner (vooraf reserveren).

Groene BSO
Op het speelterrein dartelen weer kinderen. Na school lekker buiten zijn of iets lekkers maken uit eigen tuin en kas; dat wil ieder kind wel. Maak vrijblijvend een afspraak om een kijkje te komen nemen bij de Groene BSO de Kaardebol (Dikkertje Dap).

Bovenkamer
Mensen met beginnende dementie kunnen dagelijks aanschuiven om bijvoorbeeld samen te sporten, te dansen of zingen, koffie te drinken, in de tuin te wandelen of samen te eten. Schroom ook hier niet om een kijkje te nemen.

Vlindertuin
Er wordt weer volop gefladderd in de Vlindertuin. Je ziet onder andere de glasvleugelvlinder en de grote Atlasvlinder. De eitjes van de passiebloemvlinders zijn nét uitgekomen. Ontdek in de poppenkast de verschillende fasen van de metamorfose (entree: 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen tot en met 12 jaar, kinderen tot en met 3 jaar gratis).

Pluktuin
De pluktuin is nog niet helemaal plukklaar, maar een kronkelend pad over het terrein is in de maak. Binnenkort kun je dus al wandelend je eigen boeket samenstellen.

Tuin van de Gouden Eeuw
Wat at men in de zeventiende en achttiende eeuw zoal? Ontdek onder andere het bijna pikzwarte tarwe, de Emmer éénkoorn.

Eco Care Gorris
Een groene oase is het in de voorbeeldtuin van hovenier Loek Gorris, met in hart een kraakheldere natuurvijver vól leven. Zie zelf hoe de pompen via de pergola zich een weg naar boven baant .

IVN werkgroep De Kleine Kaardebol
In de Heemtuin verzamelen zich weer kinderen voor kleine excursie en activiteiten. Houd de website in de gaten.

Backstage
Het seizoen van Backstage is afgelopen, maar start volgend schooljaar weer met spannende kijkjes achter de schermen bij verschillende organisaties. Bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

3D Zorg
Achterop het terrein van de Kaardebol komen de medewerkers van 3D Zorg dagelijks samen. Zij zorgen voor het onderhoud van het terrein. Mark van den Brink begeleidt de tuinmannen- en vrouwen. Vraag voor meer informatie naar Mark.

Erve Eme
Iedere week is er op het Middeleeuwse erf van Erve Eme een ander thema te beleven. Zo kun je deze week meer te weten komen over Middeleeuwse bouwtechnieken (entree: 2 euro voor volwassenen, 1 euro voor kinderen).

Zaalverhuur
Voor een coronaproof samenkomst is het weer mogelijk één van de zalen te huren. Dat kan voor een eenmalige bijeenkomst of voor regelmatig gebruik zoals ook Yogapraktijk Linnaea en de Entreeschool van Aventus dat doen.


dekaardebolzutphen.nl