Home-Start zoekt nieuwe gezingsmaatjes

ZUTPHEN/WARNSVELD - Op woensdag 10 juni van 12.00 tot 14.00 uur is er Open Huis om belangstellenden kennis te laten maken met Home-Start. Men is dan van harte welkom om sfeer te proeven en informatie te krijgen over alles wat vrijwilligers doen bij Home-Start en kennis te maken met de coördinatoren. Opvoedervaring die je graag deelt of opzoek naar zinvol vrijwilligerswerk? Wie weet is Home-Start een optie.

Vrijwilligers van Home-Start bieden gezinnen in Zutphen en Warnsveld met kinderen van 0-14 jaar een steuntje in de rug. Gezinnen kunnen om allerlei redenen een beroep doen op Home-Start, bijvoorbeeld opvoedvragen of ouders die het gevoel hebben er alleen voor te staan. Vrijwilligers komen een jaar lang wekelijks bij de mensen thuis. Voor gezinnen kan het een opluchting zijn als iemand tijd en aandacht heeft om te luisteren of helpt bij praktische zaken.

Als vrijwilliger van een gezin help je de rust en gezelligheid weer terug te laten keren en verbeter je de ontwikkelingskansen voor kinderen. Ook helpen vrijwilligers kinderen en hun ouders met achterstanden op het gebied van de Nederlandse taal.

In Zutphen is een fantastisch team vrijwilligers actief dat wordt begeleid door twee enthousiaste coördinatoren. Momenteel is er ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Belangstellenden kunnen een afspraak maken en naar het open huis komen op de Nieuwstad 37a te Zutphen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met coördinatoren van Home-Start Zutphen: Petra Kluck (06 - 206 522 72) of Yvonne Scherjon (06 - 535 497 81).