Ouders nemen afscheid bij het hek. Foto: PR
Ouders nemen afscheid bij het hek. Foto: PR

Leerkrachten en kinderen Arcade blij om weer samen op school te zijn

WARNSVELD- 'Heel fijn!', 'Heel veel zin!', 'Ja, eindelijk!'… zomaar wat antwoorden van kinderen van Cbs Arcade op de vraag hoe ze het vinden om weer naar school te gaan. Heerlijk vindt bijna iedereen het, om weer samen met vriendjes en vriendinnetjes in de klas te zitten, te kletsen, te spelen en te werken. Een beetje anders dan anders, dat wel. De oneven groepen zijn op maandag en woensdag op school, de even groepen op dinsdag en vrijdag. En op de dagen dat je niet op school bent, werk je thuis verder.

Zodra je binnenkomt was je je handen, ook na het buitenspelen. En ouders nemen afscheid bij het hek. De kinderen zijn goed voorbereid, ook de kleuters stappen trots en blij het plein op na een knuffel van papa of mama buiten het terrein, om met de juf naar binnen te gaan.

Niet alleen de kinderen zijn blij om weer samen op school te zijn, ook de leerkrachten vinden het fijn om weer met de kinderen te kunnen werken, hoewel het voor sommigen ook best spannend is. De leerlingen hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden, maar de leerkrachten proberen wel zoveel mogelijk de afstand te waarborgen, zowel onderling als tot de kinderen, al is dat vooral bij kleuters soms moeilijk.

'We zijn heel

blij dat we

weer van start

mogen'


De afgelopen weken hebben de leerkrachten en leerlingen van Arcade op afstand hard gewerkt. Van een achterstand is dan ook niet echt sprake. Natuurlijk zijn er zaken die makkelijker live uitgelegd kunnen worden, maar die komen nu wel weer aan bod. Verder is gewoon verder gewerkt aan de lesstof. De ouders hebben de leerlingen daarbij thuis heel goed begeleid. Zonder hen was het niet gelukt om zo verder te kunnen werken.

"We zijn trots en tevreden over de afgelopen periode, maar vooral heel blij dat we weer van start mogen!", zo laat CBS Arcade weten.