Voorzitter Els Sytsma (l) en secretaris Loes Buijserd. Archieffoto 2019. Foto: Eric Klop
Voorzitter Els Sytsma (l) en secretaris Loes Buijserd. Archieffoto 2019. Foto: Eric Klop

Forse donatie De Zutphense HAND voor Contact Zutphen-Warnsveld

ZUTPHEN - Stichting De Zutphense HAND, vooral bekend van de kringloopwinkel in de Kolenstraat, heeft deze editie van Contact mogelijk gemaakt met een donatie van vijfduizend euro. Gerhard Weevers, directeur van Achterhoek Nieuws BV en uitgever van Contact, viel even helemaal stil toen hij dat telefoontje kreeg. “Dat is een hele welkome gift, we zijn jullie hier heel erg dankbaar voor”, zei hij vervolgens. Voorzitter Els Sytsma van De Zutphense HAND vertelt dat meerdere medewerkers van de stichting aan het bestuur hadden gevraagd om Contact te helpen, nu het blad door de coronacrisis in financieel zwaar weer zit.

“De opbrengst van de kringloopwinkel is bestemd voor goede doelen. Steun aan een huis-aan-huisblad valt daar normaal gesproken niet onder, maar dit zijn geen normale tijden”, licht Els Sytsma het besluit toe. “Contact speelt een belangrijke rol in de gemeenschap van Zutphen en Warnsveld. Daarom helpen we graag mee aan het voortbestaan van dit huis-aan-huisblad. De inwoners van Zutphen e.o. maken de HAND mogelijk door spullen aan te leveren en te kopen. We vinden het leuk om met deze donatie iets terug te geven aan Zutphen.”

Winkel dicht, wel vacatures
De winkel is vanaf half maart gesloten in verband met de coronacrisis. “We gaan hopelijk op 1 september weer open. De indeling wordt aangepast, zodat veilig winkelen mogelijk is. We werken veel met wat oudere vrijwilligers, dus we zijn extra voorzichtig.”

Achter de schermen zijn de medewerkers al bezig om die heropening voor te bereiden. “Je zou het misschien niet denken omdat de winkel dicht is, maar we zijn met spoed op zoek naar nieuwe dagcoördinatoren. De sluiting geeft ons de tijd om de boel goed te organiseren. Vind je het leuk om mee te denken en vanaf september minstens een dag per week met een gezellig team in de winkel aan de slag te zijn, kijk dan vooral even op www.zutpensehand.nl/nieuws".

Het pand van de HAND in de Kolenstraat. Foto: Els Sytsma
Kringloopwinkel de HAND zit in de charmante Kolenstraat in het centrum van Zutphen. Foto: Els Sytsma
Kringloopwinkel de HAND zit in de charmante Kolenstraat in het centrum van Zutphen. Foto: Els Sytsma