Anoushka Ebbinge-van Rappard:
Anoushka Ebbinge-van Rappard: "Aanraking brengt ons meer in contact met onszelf en met elkaar." Foto: PR

Massageschool Zutphen brengt massage dichterbij huis

ZUTPHEN/WARNSVELD - Bij Massageschool Zutphen ontdek je dat de kracht van aanraking dichterbij is dan je misschien wel dacht. Anoushka Ebbinge-van Rappard, massagetherapeut, brengt jou de basisbeginselen van massage bij. Je leert eenvoudige handelingen die je gewoon aan de keukentafel kunt toepassen. In jouw eigen omgeving.

Door Meike Wesselink

"In Oosterse culturen is het geven van massage echt een familiare aangelegenheid en dat is precies waar massage voor is bedoeld. Ik wil aanraking en massage voor iedereen toegankelijk maken en binnenshuis brengen als onderdeel van het dagelijks leven. Als massagetherapeut weet ik hoe fijn het is om massage te geven. Ik word daar blij van. Nóg blijer word ik als mensen zichzelf of anderen in hun dierbare omgeving daarmee kunnen helpen. Daarom ben ik gestart met Massageschool Zutphen."

Met het idee liep Anoushka al langer rond, maar de letterlijke afstand die zo plots in ons aller leven is gekomen, gaf haar het extra zetje om te starten met de 'school'. "We merken allemaal dat aanraking ontzettend belangrijk is, maar nu het niet meer vanzelfsprekend is, snappen we het belang ervan extra goed. Aanraking brengt ons meer in contact met onszelf en met elkaar. Bij massage gaat het in beginsel ook om de aanraking, het voelen. Hoe leg je jouw handen op iemands schouder? Je kunt ze zwaar laten rusten, maar een lichte aanraking kan ook voldoende zijn. Wat het jou brengt om een ander aan te raken, is evenzo belangrijk als de ervaring van degene die wordt aangeraakt."

"Ik wil graag de basiskennis van massage aan anderen leren. Een massagestoel of yogamat is daarbij niet nodig. Door simpelweg je armen op de keukentafel te leggen, je hoofd op een kussen te laten rusten en een voetenbadje neer te zetten, heb je feitelijk hetzelfde effect. Maar ook iemand in een rolstoel kun je uitstekend masseren. De korte opleiding die ik geef vanuit gezondheidscentrum 't Heelhuus in Warnsveld vraagt een investering van ongeveer vier dagdelen van vier uur. Tussendoor is er ruimte om thuis het geleerde in praktijk te brengen, om van daaruit verder te leren. Het gaat echt om de basis, maar een verdieping in het leren van de massagetechnieken is ook mogelijk. Tijdens het intakegesprek, waar ik overigens een kleine vergoeding voor vraag, krijg ik meer zicht op wat er nodig is. Wat wil de cursist graag brengen en leren en wat is er nodig, stel je wilt jouw partner die chronisch ziek is leren masseren. Zoveel mogelijk probeer ik mensen met dezelfde wensen en doelen bij elkaar in een groep in te delen zodat ze met elkaar kunnen oefenen en elkaar kunnen inspireren. Ook geef ik basiskennis over massageoliën; toegankelijke oliën, voor iedereen beschikbaar."

Anoushka Ebbinge-van Rappard is massagetherapeut en natuurgeneeskundige (sinds 2006) en geeft vanuit haar praktijk De Cirkel Rond onder andere massages aan (chronisch) zieke mensen. Ze weet hoe fijn en verlichtend het kan zijn om zieke mensen te masseren. Maar ook als er geen klachten zijn, werkt massage preventief en ontspannend in de hectiek van alledag.

Neem voor meer informatie contact op.


06 - 122 378 24

www.praktijkdecirkelrond.nl