Naast de poort van de Overtuin staan twee schragen waarop plantjes staan. Die zijn allemaal te koop. Foto: PR
Naast de poort van de Overtuin staan twee schragen waarop plantjes staan. Die zijn allemaal te koop. Foto: PR

Verkoop planten en dahlia's bij de Overtuin

WARNSVELD - Vorig jaar met de Open Monumentendagen is de Overtuin benoemd tot Monument van het Jaar. Een grote blijk van waardering voor iedereen die helpt de Overtuin in stand te houden. Deze benoeming was de aanleiding om verschillende acties te plannen om lang gekoesterde wensen te realiseren. Een daarvan is een nieuwe zichtlijn naar Huis Welgelegen creƫren. In de loop van de tijd is de oude zichtlijn verdwenen. Onder andere omdat bomen 'te groot' zijn geworden. Het is mooi om dit karakteristieke element van de landschapsstijl weer terug te brengen in de tuin en huis Welgelegen het aanzicht te geven dat ze verdient. Maar omdat de tuin vanwege corona gesloten is, kan men geen acties voeren. De enige activiteit die men in het kader van Monument van het Jaar voert is de verkoop van plantjes uit de Overtuin.

Naast de poort van de Overtuin staan twee schragen waarop plantjes staan. Die zijn allemaal te koop. Het aankoopbedrag kan men in het kastje op het hek doen. Tuinman Alex blijft het voortdurend aanvullen. Vanaf zaterdag de 25ste is daar de verkoop van dahliaknollen bijgekomen. Ze zijn te koop in verschillende kleuren en formaten. Het is ook mogelijk om ze in een grote pot te zetten. Nu is de tijd om ze te planten.

Wie nog dahliaknollen of plantjes over heeft, kan deze bij de Overtuin brengen. Deze worden dan verkocht voor het goede doel. Ook is het mogelijk om vanaf 18,50 euro per jaar ons te steunen door 'Vriend van de Overtuin' te worden. Een Vriend heeft altijd vrij toegang op Opentuindagen.

Voor aanmelden stuur een mail. Kijk voor meer informatie op de website.


info@deovertuin.nl

www.deovertuin.nl

Foto: PR