Diensten Noordveen ook paraat op 4 en 5 mei

ZUTPHEN - Voor bewoners in Noordveen is het sinds 20 maart mogelijk om gebruik te maken van Boodschappendienst Noordveen, als zij in de risicogroep voor het coronavirus vallen en zodoende de deur niet moeten uitgaan. Ook is de boodschappendienst uiteraard voor mensen die ziek thuis zijn en daardoor de deur niet uit moeten gaan. Voor dezelfde doelgroep is het al enkele weken mogelijk om via hetzelfde telefoonnummer een aanvraag te doen voor een (al dan niet open) raam-praatje, een belletje of voor het uitlaten van de hond.

Voor deze diensten zijn zo'n tachtig vrijwilligers beschikbaar. Zij willen hun mede-wijkbewoners graag ondersteunen in deze moeilijke en voor velen eenzame tijd. Zodoende hopen zij dat steeds meer wijkbewoners zullen bellen om een aanvraag te doen voor de diensten. Ook als er vragen zijn over hoe de diensten worden uitgevoerd, kan men bellen.

De telefonisten beantwoorden de vragen graag. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 06-11646650.

Op nationale feestdagen vraagt men zich misschien af of men wel kan bellen. Dankzij enthousiaste vrijwilligers uit de wijk Noordveen konden bewoners van de wijk Noordveen óók op tweede paasdag en Koningsdag hun aanvraag indienen tussen 10.00 en 12.00 uur. In de middag konden de diensten uitgevoerd worden. Zo ook op 4 en 5 mei!

Voor wie meer wil weten of zich wil aanmelden voor de e-mailservice van Wijkteam Noordveen kan even kijken op de website van Noordveen Zutphen.


www.noordveenzutphen.nl