De Rabobank steekt met een bloemetje een hart onder de riem. Foto: PR
De Rabobank steekt met een bloemetje een hart onder de riem. Foto: PR

Rabobanken zetten de bloemetjes buiten

ZUTPHEN - De Achterhoekse en Twentse Rabobanken hebben afgelopen week 2200 bossen tulpen uitgedeeld in de regio. De bloemen zijn aangeboden aan mensen die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken in deze tijd.

Het gaat hierbij om mensen die bijvoorbeeld in isolatie moeten leven in verband met het coronavirus. Voorbeelden zijn (eenzame) ouderen die in zorgcentra of zelfstandig wonen, mensen met een beperking en lokale liefdadigheidsinstellingen. Bij iedere lokale bank hebben de medewerkers één of meerdere partijen gekozen. In totaal zijn 23 partijen verrast met bloemen. In de regio Zutphen – Warnsveld heeft Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek 100 bossen tulpen aangeboden aan Buurtzorg Nederland. "De bloemen zijn voor zowel de medewerkers als de mensen die zij verzorgen", aldus Niels Ronk, Financieel Adviseur bij Rabobank. "De zorgverleners staan in deze bijzondere tijd extra onder druk en voor de zorgbehoevenden geldt dat ze in veel gevallen geen bezoek kunnen ontvangen waardoor vereenzaming op de loer ligt. Daarom verdienen beide groepen volgens ons een extra hart onder de riem."

Wie benieuwd is naar de maatregelen die de Rabobank neemt in verband met het coronavirus, vindt informatie op de website.


www.rabobank.nl/corona