Opbrengst verkoop fraai dichtbundeltje gaat naar zorgproject

Opbrengst verkoop fraai dichtbundeltje gaat naar zorgproject

ZUTPHEN - Dichter Eke Mannink en boekbinder Leonard Beuger brachten samen een kleinood-in-crisistijd uit. De opbrengst gaat naar een project waarmee filmhuis Luxor in Zutphen zorgpersoneel wil ondersteunen.

De beide Zutphenaren waren al een tijdje bezig een bundel verzen voor te bereiden. Hij werkte aan de vormgeving – Beuger gaf ooit het vak boekbinden op de Vrije School in Rotterdam en later in Zutphen –, zij had net de laatste hand gelegd aan een nieuwe bundel. Toen brak de coronacrisis uit.

Mannink schreef een aantal verzen over het hier en het nu, onder de titel: 'Voor altijd vallend – verzen in crisistijd.' Beuger speelde daar op in door kaften met verschillende dessins te fabriceren en in razend tempo boekjes te naaien. "Het was geweldig om samen te werken", vertelt Mannink. "Leonard wist precies hoe de bundel voegde met de verzen. Dat komt omdat hij een extreme boekenliefhebber én -kenner is. Zodra het over kaften, opmaak en lettertypes gaat, beginnen zijn ogen te glanzen. Heel mooi om te zien. Met enorme precisie heeft hij de bundels genaaid."

Voor altijd vallend is verkrijgbaar bij de boekhandels Boek en Buro, Van Someren & Ten Bosch, Primera, natuurwinkel Binorm en afhaalrestaurant Sesam. Online bestellen kan ook, via natuurvertaler.nl.

Het boekje kost 7,95 euro. De opbrengst komt ten goede aan een project voor zorgverleners, uitgevoerd door filmtheater Luxor in Zutphen. Als onderdeel daarvan wil Mannink de medewerkers van Huis ter Weegen in Warnsveld een filmvoorstelling naar keuze aanbieden.