Luxor brengt arthousefilms thuis

ZUTPHEN - Arthousefilms zijn vanaf nu ook thuis te bekijken. Luxor Theater biedt een selectie van de nieuwste films en documentaires on demand aan. Ze zijn tegen betaling te zien via Picl, een initiatief van Nederlandse filmtheaters, waaronder Luxor.

“Vanwege de corona-maatregelen zijn wij genoodzaakt alle filmvoorstellingen in onze zaal tot nader order af te gelasten. Met Picl bieden we onze bezoekers toch de mogelijkheid om onze films te zien: Luxor Theater maar dan thuis”, zegt Luxordirecteur Hans Heesen. “En wie via Luxor een film bekijkt op Picl ondersteunt bovendien ons theater.”

De films en

documentaires

zijn tegen

betaling te

zien via Picl

Het aanbod bestaat uit typische filmtheaterfilms die niet bij reguliere aanbieders te vinden zijn, zowel de allernieuwste premièrefilms en documentaires als de must-sees van het afgelopen jaar. Met een paar muisklikken is de film af te spelen op computer, tablet of tv. De prijs is vergelijkbaar met een bioscoopkaartje: 8,50 euro. Picl is te vinden via onderstaande websites.

Online blijft
Ook als Luxor weer open is, blijft de ‘online filmzaal’ Picl bestaan. Heesen: “Het overkomt onze bezoekers wel eens dat ze een film graag willen zien, maar dat die uit roulatie is voordat ze in de gelegenheid zijn om naar Luxor te komen. Op deze manier hebben ze de mogelijkheid gemiste filmpareltjes later thuis te kijken. Ook voor mensen die 's avonds aan huis gebonden zijn of de deur niet meer uit willen, is film kijken via Picl een uitkomst.”

Picl is samenwerkingsverband tussen 23 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie. Zo bereiken (Nederlandse) documentaires en artistieke films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers. Ook helpt Picl met het bereiken van een jonger publiek. Al was het maar omdat het een legaal online alternatief biedt voor het illegaal downloaden van film.


www.luxorzutphen.nl

www.picl.nl