Schuldhulpmaatje staat klaar voor advies

ZUTPHEN - Door de coronacrisis liggen bij veel mensen financiƫle problemen op de loer. Schuldhulpmaatje Zutphen bereidt zich voor op extra hulpvragen en roept mensen op niet te lang te wachten met het vragen om advies en ondersteuning.

"Als je er op tijd bij bent, is het makkelijker om uit de problemen te komen of te blijven. Schuldhulpmaatje is onafhankelijk, en je bent en blijft zelf de baas over je geld.", aldus Gidie Ritzerveld, coƶrdinator van deze organisatie. "Inmiddels hebben we ontdekt dat we ook op afstand, met telefoon, whatsapp en beeldbellen, mensen prima kunnen helpen."

SHM Zutphen is verder op zoek naar nieuwe maatjes: "Voorlopig kunnen we extra vragen nog goed opvangen. Bovendien staan er een paar mensen klaar om de training tot schuldhulpmaatje te volgen. Voor de toekomst hebben we echter meer mensen nodig. Schuldhulpmaatje landelijk is druk bezig hiervoor corona-proof trainingen te ontwikkelen."

Voor nu wil Gidie het volgende nog kwijt: "Op de website van het Nibud staat een superhandig stappenplan voor iedereen die zijn rekeningen wil kunnen blijven betalen als inkomsten verminderen. "Juist als de stress over geld nog niet te hoog is opgelopen, lukt het nog om hiermee aan de slag te gaan."

'Als je er op

tijd bij bent, is

het makkelijker

om uit de

problemen te

komen of te

blijven'

Meer informatie bij Gidie Ritzerveld: e-mail gidie.schuldhulpmaatje@gmail.com, tel. 06-83039005.


schuldhulpmaatje zutphen.nl

schuldhulpmaatje.nl

nibud.nl