Bezoek Koele Wateren virtueel. Foto: PR
Bezoek Koele Wateren virtueel. Foto: PR

Musea Zutphen brengt kunst naar de huiskamers

ZUTPHEN - Het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak zijn gesloten, net nu de prachtige tentoonstelling Koele Wateren te zien is. Achter de schermen en online werken de medewerkers van de Musea Zutphen hard om de collecties en tentoonstelling virtueel in de huiskamers van Zutphen en Nederland te brengen. Zo is de tentoonstelling Koele Wateren virtueel te bezoeken, deelt men mini-podcasts en korte verhalen bij kunstwerken en kan iedereen meedoen aan de Koele Wateren contest. Ook worden elke week creatieve thuis doe-tips voor kinderen gedeeld. En niet te vergeten: van 20 april t/m 26 april is het Nationale Museumweek.

Virtuele tentoonstelling Koele Wateren
Koele Wateren is een oogstrelende tentoonstelling met veertig kunstwerken van bekende meesters uit het Rijksmuseum, zoals Van Ruysdael, Maris, Mesdag en Israels, aangevuld met topstukken uit de eigen collecties van Musea Zutphen. Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand. Daarnaast wordt in de tentoonstelling een link gelegd met de toekomst. Wat gebeurt er als de zeespiegel 6 meter stijgt en hoe ziet Nederland er over 200 jaar uit? Ontdek de tentoonstelling - nu even online – samen met Lieke van My Daily Shot of Culture in het thuismuseum. In deze vlog neemt ze bezoekers mee door Koele Wateren. Ook deelt men elke week mini-podcasts en korte verhalen bij kunstwerken uit de tentoonstelling. Kijk op www.museazutphen.nl/tentoonstellingen voor het virtuele bezoek aan Koele Wateren.

Kunstwedstrijd Koele Wateren
Heel veel mensen (her)ontdekken hun creativiteit nu we massaal thuis zitten. Doe daarom mee aan de Koele Wateren contest van de Musea Zutphen. Maak een kunstwerk geïnspireerd op Koele Wateren en/of de klimaatproblematiek, zoals het stijgen van de zeespiegel en de dreiging van de plastic soup. Dit kan van alles zijn, van schilderij tot fotografie tot installatie. Meer informatie over deze wedstrijd en deelname is te vinden op de social media van Musea Zutphen en www.museazutphen.nl/contest.

Digitale Nationale Museumweek
De Nationale Museumweek gaat dit jaar door in digitale vorm. De favoriete kunstwerken uit de collecties van het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak en de favorieten van bezoekers worden gedeeld. De topstukken-tour is binnenkort online te beluisteren via podcasts.

Thuis doe-tips voor kids
Voor alle kinderen, groot en klein, die nu thuis zitten zijn er verschillende thuis doe-tips. Hier vind je knutselopdrachten, kleurplaten, spelletjes en printables voor het hele gezin. Elke woensdag deelt Musea Zutphen een nieuwe thuis doe-tip, dus houd de website en social media in de gaten. Tijdens de Nationale Museumweek komt er een speciale tip online.

Kunstwedstrijd Koele Wateren. Foto: PR
Thuis doe-tip voor kids - Lentekriebels kleurplaat Jan Jutte. Foto: PR
Topstuk tijdens Nationale Museumweek - Jan Wolkers Schuimende zee III collectie Museum Henriette Polak. Foto: PR