2Switch Zutphen volgende week open

ZUTPHEN - 2Switch in Zutphen is een van de vijf winkels van deze organisatie die volgende week veilig en verantwoord weer open gaan. Ook de kringloopwinkels en aannames in Arnhem, Elst, Tiel en Wierden kunnen vanaf 28 april weer aan de gang. De organisatie opent de winkels gefaseerd om zowel de bezetting als de veiligheid te kunnen garanderen, volgens de richtlijnen van het RIVM.

De vijf filialen zijn vooralsnog van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor bezoekers. Deze tijden kunnen in een later stadium verruimd worden. Ook het aantal winkels dat geopend is zal geleidelijk worden uitgebreid. Actuele openingstijden worden via de website en social media gecommuniceerd.
Vanaf 28 april kunnen ook ophaalafspraken ingepland worden voor data vanaf 6 mei. Dit geldt alleen voor de verzorgingsgebieden van de filialen die open zijn. Ophaalafspraken kunnen telefonisch of online gemaakt worden. Het is niet mogelijk om langer dan twee weken vooruit te plannen.
Vanwege het corona-virus besloot 2Switch in maart alle winkels te sluiten en de inzameling van bruikbaar huisraad tijdelijk stop te zetten. Sindsdien is met een beperkte groep medewerkers nog een klein aantal diensten en activiteiten voortgezet (waaronder AFAC, Best-tas en het ophalen en sorteren van textiel). Met de nodige aanpassingen in de winkels zoals looprichtingen en schermen bij de kassa's en duidelijke voorzorgsmaatregelen kan 2Switch nu wel deze veiligheid bieden.