De levensboom tovert een glimlach op gezichten van patiënten en medisch personeel. Foto: Walhallaboom
De levensboom tovert een glimlach op gezichten van patiënten en medisch personeel. Foto: Walhallaboom

Jongeren bouwen website met levensboom als steunbetuiging

ZUTPHEN - De jonge thuiszittende leerlingen van het Walhallab hebben op eigen initiatief een website gefinancierd en gebouwd om zorgmedewerkers en patiënten een vrolijk hart onder de riem te steken via een 'bladbericht' aan een virtuele boom. De levensboom groeit bij ieder nieuw bericht.

Door Alize Hillebrink

"Het is een initiatief van onze stagiairs en leerlingen", vertelt Reinier Snel van het Walhallab. "Ze wilden iets doen waarbij mensen boodschappen kunnen achter laten. Tijdens een brainstorm kwamen ze op een 'Tree of life'. Het is metaforisch, maar hij groeit echt."

'We hopen

dat mensen

zich verbonden

voelen met

elkaar, ook al

zijn we niet bij

elkaar'

Een glimlach toveren op de gezichten van patiënten en medisch personeel, dat is het doel van de Walhallaboom. Iedereen kan meedoen door een steunbericht of een foto in te sturen. Dit wordt in de vorm van een blad aan de boom te hangen. De blaadjes worden steeds ververst en de oudere blaadjes vormen de wortels van de boom. Zo biedt de boom morele steun aan iedereen die dat nodig heeft.

"We hopen te bereiken dat mensen zich verbonden voelen met elkaar, ook al zijn we niet bij elkaar, zeggen de thuiszittende leerlingen van het Walhallab. "We zetten daarvoor onze groepskracht, onze creativiteit en onze positiviteit in."

Het Walhallab is een stichting die zijn wortels heeft in Zutphen en zich inzet voor het ontwikkelen van jong talent.

Ook een glimlach toveren? Stuur een kort bericht of een foto naar de Walhallaboom om de mensen die zo hard werken om het COVID-19 virus te stoppen en uiteraard de patiënten een hart onder de riem te steken. Je vindt de Walhallaboom op de site.


www.walhallaboom.nl

Door een steunbericht of een foto in te sturen, groeit de levensboom. Foto: Walhallaboom