Saxion-studenten zetten de
Zutphense poorten open

ZUTPHEN - Er liggen vijf plannen op tafel om de verschillende 'poorten' naar de Zutphense binnenstad aantrekkelijk en gastvrij te maken. Ze zijn afkomstig van eerstejaars studenten Bestuurskunde, Overheidsmanagement en Ruimtelijke Ontwikkeling van hogeschool Saxion in Deventer.

Door Meike Wesselink

De studenten bogen zich de afgelopen maanden over de Zutphense binnenstad. Uit de opdracht hoe de toegang tot de binnenstad aantrekkelijk kan worden gemaakt kwam een veertigtal concrete plannen voort. Uit die veertig koos de jury (bestaande uit beleidsmakers en docenten) er vijf. De bedenkers van deze vijf presenteerden hun ideeën op woensdag 8 april aan burgemeester Annemieke Vermeulen en binnenstadsmanager Remco Feith.
Een bezoek aan het gemeentehuis was er dit jaar niet bij en dus werd de bijeenkomst online georganiseerd. Docent Bestuurskunde Frank Evers: "Heel bijzonder dat we het project op deze manier toch kunnen afronden. Vorig schooljaar zijn we gestart met het project Ruimte voor initiatief. Het is ontzettend leuk en leerzaam voor studenten om zich over echte vraagstukken te buigen en met een plan te komen dat misschien wel echt wordt uitgevoerd."
De online presentaties kwamen via zolderkamers, huiskamers en werkruimtes helder binnen. Ook de bijbehorende tekeningen konden worden getoond. Deze gaven een mooi beeld van de ideeën van de studenten over de entree naar de binnenstad.