Bij de tasjes met het bloemetje en theezakjes erin, kreeg men een koektrommeltje met inhoud.Foto: PR
Bij de tasjes met het bloemetje en theezakjes erin, kreeg men een koektrommeltje met inhoud.Foto: PR

Wijkteam verrast dertig
Zutphenaren met paascadeau

ZUTPHEN - "Een groet omdat je ertoe doet". Met deze leus deelden wijkteamleden van Wijkteam Noordveen afgelopen paasweekend paasgroeten uit aan mensen die eenzaam zijn in coronatijd.

Door Alize Hillebrink

"Sociale cohesie is ons hoofddoel," vertelt wijkteamlid Chantal Elskamp. "Maar sinds corona kunnen veel van onze sociale wijkactiviteiten geen doorgang vinden." Genoodzaakt tot het zoeken naar nieuwe vormen om mensen in de wijk toch te bereiken, bedacht het wijkteam een paasactie. "Om met iets extra's te doen voor mensen die echt eenzaam zijn."

Paasontbijt
De paasactie werd in samenwerking met supermarkt de Coop aan de Weg naar Laren gerealiseerd: een tas gevuld met een ontbijt bestaande uit eieren, broodjes, beleg en chocoladepaaseitjes. Op de oproep van het wijkteam volgde een grote lading aan positieve reacties van mensen die andere wijkbewoners nomineerden. "In totaal hebben we dertig mensen blij gemaakt," vertelt Elskamp. "Een paasgroet, omdat je ertoe doet," stond erbij. Elskamp: "Mensen denken dat niemand aan ze denkt, maar het blijkt dat dat niet zo is en dat raakt mensen denk ik nog het meest." Niet iedereen deed de deur open, maar wanneer er gelegenheid was, maakten de vrijwilligers een praatje aan de deur. Het viel Elskamp op dat er veel eenzaamheid is. "Mensen vinden van zichzelf vaak niet dat ze eenzaam zijn, maar uit gesprekken blijkt dat ze het wel degelijk zijn," zegt ze. Eenzaamheid kennen we allemaal en in deze tijd zeker." Dat het nu zo'n andere tijd is door corona, maakt dat het onderwerp wel weer makkelijker bespreekbaar volgens Elskamp. "Onze actie is in ieder geval geslaagd."

Praatje, belletje, hond
Met de dienst 'praatje, belletje, hond' biedt wijkteam Noordveen wijkbewoners die in de risicogroep van het coronavirus vallen, de mogelijkheid een praatje te maken met een wijkbewoner of kan de hond worden uitgelaten. Eén van de onderdelen 'praatje, belletje, hond' kunnen worden aangevraagd bij de vrijwilligers van de telefoondienst. Van maandag tot en met zaterdag kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur aanvragen worden gedaan op telefoonnummer 06-11646650. Dit is hetzelfde telefoonnummer als de aanvragen voor de Boodschappendienst Noordveen.

Een paasgroet van Coop en de vrijwilligers van Wijkteam Noordveen. Foto: PR
Bij de ontbijttasjes kreeg men ook nog een doosje met 6 eieren. Foto: PR