Afbeelding

Shana van der Vlist

Motorcross - 20 jaar - Afkomstig uit Apeldoorn

We houden goede moed!

Eind vorig jaar (2019) ben ik begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De planning was om het EK, WK en ONK Dames te gaan rijden. Vanuit mijn trainer ontving ik de schema's voor mijn fysieke- en motortrainingen. Daarnaast ben ik ook nog op trainingsstage in Spanje geweest, waar ik veel uren op de motor heb gemaakt. De voorbereidingen begonnen dus erg goed en ik zat er lekker in op de motor. Helaas liep het vanaf januari anders, want toen liep ik een polsblessure op. Hierdoor was het eerst nog maar de vraag of ik het begin van het seizoen (maart) wel zou redden.

Ondanks dat ik maar een aantal keer had gereden, was het me toch gelukt. Zeker gezien de weinige uren die ik had gemaakt op de motor kon ik niet te veel van mezelf verwachten. De eerste wedstrijd vond plaats in Engeland in het eerste weekend van maart, dat was het WK Dames. Het was een moeilijke baan en ik had het dan ook totaal niet naar mijn zin. Ik kon namelijk gewoon merken dat ik me nog niet fijn voelde op de motor. Toch heb ik nog een 11e en 12e plaats weten te behalen en daardoor heb ik toch nog wat punten gescoord. De week erop had ik mijn tweede wedstrijd, het WK in Valkenswaard. Tijdens deze wedstrijd voelde ik mij al een stuk beter dan tijdens de wedstrijd het weekend in Engeland. Het vertrouwen begon langzaam terug te komen en dat was dan ook te zien aan mijn rijden. Ondanks de twee slechte starts die ik had wist ik terug naar voren te komen. Zo wist ik dan ook op de 5e en 6e plaats te eindigen. Ik had echt weer plezier tijdens het rijden en ik had dan ook erg veel zin in de volgende wedstrijden.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is het na Valkenswaard helaas anders gelopen. Door het coronavirus zijn de crossbanen namelijk gesloten voor trainingen en tot juni zijn alle wedstrijden afgelast. Dat is natuurlijk erg balen, maar dit is op dit moment uiteraard wel de beste oplossing om het virus onder controle te krijgen. Ik hoop dat er in mei weer getraind kan worden op de baan, maar dat moeten we nog even afwachten. In de tussentijd gaan mijn fysieke trainingen gewoon door en ik zit dan ook zeker niet stil. Nog steeds ontvang ik dagelijks een schema met wat ik moet doen.