Buitenaanzicht PI Achterhoek. Foto: PR
Buitenaanzicht PI Achterhoek. Foto: PR

Gevangenis Zutphen doneert paaseitjes aan ziekenhuispersoneel

ZUTPHEN - Het is een jaarlijkse traditie in veel bedrijven en organisaties: rond Pasen wordt het personeel getrakteerd op paaseitjes. Ook in de penitentiaire inrichting (PI) Achterhoek in Zutphen is dit het geval. De gevangenismedewerkers hebben er dit jaar voor gekozen om hun zakjes met paaseitjes te doneren aan Gelre ziekenhuizen, locatie Zutphen. De dozen met zakjes paaseitjes zijn vrijdag 10 april overhandigd aan het ziekenhuis. Als blijk van waardering voor het belangrijke werk dat daar dag in dag uit wordt gedaan in de strijd tegen het coronavirus.

Het initiatief voor het doneren van de paaseitjes komt van één van de complexbeveiligers in PI Achterhoek. Zijn idee werd direct omarmd binnen de muren van de Zutphense gevangenis. Vestigingsdirecteur Danny Vette: "De betrokken collega wilde graag iets positiefs doen in deze tijden van coronacrisis. Dan gaan de gedachten al snel uit naar het ziekenhuis waar ontzettend hard wordt gewerkt om coronapatiënten te behandelen."

Als blijk van

waardering

voor het

belangrijke

werk

"In overleg met Gelre ziekenhuizen, met locaties in Apeldoorn en Zutphen, is besloten om de paaseitjes beschikbaar te stellen aan de medewerkers van de facilitaire dienst van onze buren; het ziekenhuis in Zutphen. Veel aandacht gaat logischerwijs uit naar de artsen en het verplegend personeel op de IC-afdeling, maar ook de collega's van de schoonmaak, roomservice, linnenkamer, patiëntentransport en de keuken leveren ontzettend belangrijk werk. Vandaar deze blijk van waardering."