Martinuskerk verbindt in tijden van isolement

Martinuskerk verbindt in tijden van isolement

WARNSVELD - De protestantse gemeente Warnsveld/Leesten wil in deze onzekere tijden alle inwoners van Warnsveld en Leesten graag bemoedigen. Om uitdrukking te geven aan de onderlinge verbondenheid, zijn een aantal initiatieven te noemen.

Het stiltecentrum in de kerk is nu dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur en zondags van 11.00 tot 16.00 uur. Iedereen kan er binnenlopen, een lichtje ontsteken of iets opschrijven in het boek. Mocht er iemand binnen zijn, dan is het beter om even te wachten in de hal van de kerk of buiten.

Iedere woensdagavond van 19.00 tot 19.15 uur luiden de klokken van hoop en troost, een initiatief van de landelijke Raad van Kerken. Dit luiden is bedoeld om mensen met elkaar te verbinden, over de grenzen van sociaal isolement heen. Aansluitend wordt in de Martinuskerk een kort avondgebed gehouden.

Dit avondgebed kan men volgen via de website van de kerk: www.pknwarnsveld.nl of via www.kerkdienstgemist.nl.

Iedere zondagmorgen wordt er om 10.00 uur een eenvoudige dienst gehouden, zonder kerkgangers maar wel met muziek en zang, gebed en een meditatie. Ook deze diensten zijn op dezelfde manier te beluisteren.