Baay caravans heeft een haal- en brengservice voor de onderhoudsbeurt van caravan, camper of vouwwagen. Foto: PR
Baay caravans heeft een haal- en brengservice voor de onderhoudsbeurt van caravan, camper of vouwwagen. Foto: PR

Baay Caravan- en Camperservice haalt en brengt uw caravan

BORCULO - Veel ondernemers hebben het zwaar op dit moment. Ook al zijn ze open, klanten blijven weg. Oproepen om afstand te houden en thuis te blijven om het coronavirus niet te verspreiden, maken dat klanten afspraken afzeggen en nieuwe afspraken uitstellen. Logisch, gezondheid gaat voor alles. Hoe moeilijk is het om een klein bedrijf draaiende te houden in deze tijd?

Fred Baay, eigenaar van Baay Caravan- en Camperservice uit Borculo: "Normaal gesproken bellen klanten vanaf maart voor een Bovag-onderhoudsbeurt. De zon schijnt, ze willen er met hun caravan, vouwwagen of camper weer op uit. Wij hebben het winterwerk uit de stalling gedaan en storten ons dan volop op de onderhoudsbeurten. Met een goede planning krijgen we iedereen weer veilig de weg en camping op. Maar nu bellen klanten hun afspraken af. Logisch, mensen met een caravan zijn vaak al wat ouder en ze nemen het zekere voor het onzekere. Ze wachten dus af. Probleem wordt wel dat iedereen veel later in het seizoen alsnog massaal komt voor een onderhoudsbeurt. Ook al werken wij ons dan uit de naad, het is lastig om alle werk dan nog op tijd gedaan te krijgen. En het is maar de vraag of alle onderdelen in zo grote aantallen tegelijk te leveren zijn. Na de coronacrisis moet overal in Europa eerst de productie weer op gang komen."
Eigenlijk zou het dus veel handiger zijn als mensen wel nu zouden komen voor hun onderhoudsbeurt. Maar hoe kun je dat veilig doen?

"Wij kunnen niet via een online bestelling aan huis bezorgen, zoals restaurants of winkeliers dat kunnen. Wat we wel kunnen doen is de klant helpen bij het ophalen van de caravan uit de stalling en hem ook weer terugbrengen. De klant belt dan met zijn stalling en laat de caravan klaarzetten. Wij halen de caravan op en laten de klant en de stalling weten wanneer hij weer terugkomt. Zo staat de caravan mooi op tijd klaar voor het zomerseizoen."
Als we opmerken dat die extra service wel veel extra tijd kost, antwoordt Baay: "Dat klopt, maar dat hebben we er graag voor over. Voor ons betekenen onderhoudsbeurten in het voorjaar ook werk in het najaar. Rijden mensen toevallig schade, dan herstellen wij die in de herfst of winter. Zo halen wij onze omzet en kunnen we blijven bestaan. Maar wat we het allerbelangrijkst vinden: we willen graag dat iedereen straks veilig op vakantie kan. Dat hebben we allemaal wel verdiend na zo'n raar voorjaar vol zorgen. Voor nu: laat het ons weten als we uw caravan, camper of vouwwagen alvast uit de stalling kunnen halen en een onderhoudsbeurt kunnen geven. En blijf gezond!"