Tenten voor spoedzorg bij Gelre ziekenhuizen

ZUTPHEN/APELDOORN - Voor de veiligheid van patiënten en medewerkers is zowel bij Gelre Apeldoorn als Zutphen een tent voor spoedzorg gezet. Deze tenten zijn open sinds woensdag 25 maart 17.00 uur.

Wie spoedeisende nodig heeft, dient eerst de huisarts of buiten kantooruren de Huisartsenpost (0900 - 600 9000) te bellen. De huisarts vertelt waar men het beste geholpen kunt worden. Zonder afspraak melden bij de Spoedpost is niet mogelijk. Voor meer informatie, zie huisartsenregioapeldoorn.nl/site/huisartsenpost.

Procedure
De triagist van de huisarts(enpost)zal naar klachten vragen die te maken kunnen hebben met het nieuwe coronavirus (zoals hoesten en luchtwegklachten) en of men koorts heeft. Vermoedt de arts dat de persoon in kwestie mogelijk besmet is met het nieuwe coronavirus, dan wordt een afspraak gemaakt bij de 'Corona spoedpost huisartsen' naast de Spoedeisende Hulp van Gelre. Bij doorverwijzing naar de spoedeisende hulp zonder klachten die kunnen wijzen op het coronavirus, dan kan men zich melden bij de spoedeisende hulp van Gelre Apeldoorn.

Triagetent voor spoedzorg bij Gelre Zutphen
Op het parkeerdek van Gelre Zutphen is een triagetent opgezet op het parkeerdek, dit in samenwerking met de Huisartsenpost Zutphen. Ook in deze tijd van toename van patiënten met verdenking op het nieuwe coronavirus (COVID-19) is reguliere spoedzorg noodzakelijk. Om besmetting met het nieuwe coronavirus zo goed mogelijk te voorkomen dient het ziekenhuis de patiënten met én zonder verdenking COVID-19 zo goed mogelijk te scheiden. Er vinden geen behandelingen en onderzoeken in de tent plaats.

Route in triagetent
In de triagetent van Zutphen wordt een stroomschema gevolgd. Men komt eerst in een wachtruimte afgescheiden van andere patiënten. Dan wordt men binnengeroepen en gevraagd naar klachten die te maken kunnen hebben met het nieuwe coronavirus (zoals hoesten en luchtwegklachten) én uw temperatuur wordt opgemeten. Vermoedt de triagist mogelijke besmetting met het nieuwe coronavirus? Dan gaat men naar de zogeheten 'rode wachtkamer', waar men opgehaald wordt en onder begeleiding naar de spoedeisende hulp wordt gebracht. Wanneer er geen symptomen zijn van besmetting, gaat men naar de 'groene' wachtruimte. Vanaf daar, afhankelijk van welke zorg nodig is, wordt men begeleid naar de huisartsenpost, spoedeisende hulp of polikliniek chirurgie.