Alle prikpunten en het Gelre Diagnostisch Centrum (GDC) gesloten

ZUTPHEN - Per 23 maart zijn al onze prikpunten en het Gelre Diagnostisch Centrum (GDC) gesloten. Voor bloedprikken moet men nu naar het prikpunt in het ziekenhuis in Zutphen van 8.00 tot 16.30 uur. Afspraken van patiënten die gepland waren in Dieren, Doesburg en Lochem worden vanuit Zutphen gecoördineerd. Afspraken worden zoveel mogelijk telefonisch gedaan, op een later moment gepland en alleen als het medisch gezien noodzakelijk is, vinden ze plaats in het ziekenhuis.

Dit betekent ook dat op deze buitenpoliklinieken de prikpunten van het laboratorium gesloten zijn en de radiologische onderzoeken niet worden uitgevoerd. Deze maatregel is onderdeel van het pakket aan maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus. En om de zorgcapaciteit in de ziekenhuislocaties Apeldoorn en Zutphen zoveel mogelijk te waarborgen.

Gelre Ziekenhuizen heeft een speciale website met het laatste nieuws en veelgestelde vragen met betrekking tot het coronavirus.


gelreziekenhuizen.nl/nieuws-coronavirus


Philadelphia Zorg start videokanaal voor cliënten

ACHTERHOEK - Veel mensen die worden ondersteund door Philadelphia Zorg zitten thuis. Ontzettend vervelend. Los van de angst en onzekerheid waarmee zij moeten omgaan, gaat ongetwijfeld de verveling ook toeslaan. Philadelphia Zorg heeft een speciaal platform en videokanaal op internet: 'Hallo Thuis' gemaakt. Met speciale inhoud, afgestemd op het niveau van de mensen die men ondersteunt. En voor iedereen te bekijken.

De hele dag door video's, een eigen Journaal, workshops, leuke afleiding, nuttige informatie over het coronavirus en ga zo maar door. En met de mogelijkheid om ook zelf iets te delen. Het is te vinden op: www.philadelphia.nl/hallothuis
Dinsdagavond 17 maart 19.00 uur was de aftrap van het nieuwe Philadelphia-kanaal, met het Journaal gevolgd door een optreden van Marco de Hollander. En daarna weer vanaf woensdagochtend 9.00 uur. Met een herhaling van het eigen Journaal, daarna bewegen, knutselen en nog veel meer. Zeven dagen per week, in ieder geval tot 6 april.