Corona in de kerk

ZUTPHEN - In navolging van het overheidsadvies heeft de Evangelische Gemeente Zutphen, die gevestigd is in de Emmanuelkerk aan de Gerard Doustraat te Zutphen het besluit genomen de kerk te sluiten. Tegen die tijd zal opnieuw bekeken worden hoe de situatie ten aanzien van de Corona besmetting in Nederland is. Er komt een grote groep kwetsbare mensen op zondagmorgen in de kerk, maar ook op de dagen in de week. We willen geen onnodige risico's nemen.

De kerk dicht? Waarom?
Op zondagmorgen is er dus geen samenkomst. Maar ook de WelKom activiteiten stoppen tijdelijk. Op maandagavond is er voorlopig geen sociaal restaurant. Dat betekent voor de 30 regelmatige bezoekers dat zij een andere oplossing moeten zoeken.

Ook zal de dagelijkse koffie-ochtend 'WelKom op de koffie' geen doorgang vinden. Voor gemiddeld 100 bezoekers per week betekend dat dat ook zij een alternatief moeten zoeken of thuis blijven.

Alleen op vrijdagmorgen tussen 09.30 en 11.30 uur is de kerk open om aan een twintigtal gezinnen boodschappen uit te delen. De geplande pantomime-uitvoering door Iraanse asielzoekers op 22 maart wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Wat nu?
Om toch de verbinding met elkaar te zoeken kunnen de verschillende huiskringen bij elkaar komen. Daarnaast worden de gemeenteleden uitgenodigd om vanuit de thuissituatie op zondagmorgen om 11.00 uur in gebed te gaan. Op die manier kan men dan toch een stukje verbondenheid ervaren.
De kringen zouden, in overleg, op een locatie bij elkaar kunnen komen.
Op zondagmorgen zal er via de interne EGZmail met de bezoekers en gemeenteleden een bemoediging worden gedeeld.

Natuurlijk zijn via de website www.egzonline.nl voorgaande preken te beluisteren.


Vragen of onduidelijkheden?
Mail gerust: robdeboer@egzonline.nl
Bel: 06 21 85 24 43

www.egzonline.nl