Volksgezondheid en belangen verstrengeling

Onlangs las ik een boek over onze geschiedenis. Onder andere over Grieken, Romeinen en het ontstaan van het Christendom. Het geeft een blik van bovenaf op de ontwikkelingen.
Het was verhelderend om te zien hoe we onze huidige individuele vrijheid hebben verworven. Maar daarna was het ook leerzaam - en ik was er werkelijk over verbijsterd - hoe onze vrijheid vandaag de dag aan banden wordt gelegd. Niet omdat we betere waarden en normen hebben ontwikkeld voor een goed functionerende maatschappij.

Nee, ik heb het dan over de alom geprezen digitalisering die op het eerste gezicht veel goeds heeft gebracht, maar ook een middel is geworden om onze vrijheid in te perken. We worden geregistreerd op allerlei mogelijke manieren en onze gangen worden gevolgd. Steeds meer en steeds nauwlettender worden we in de gaten gehouden. Al ons doen en laten, onze bezittingen, interesses, denkwijzen, enz. enz. De hele dag en nacht door: Iedere aardbewoner wordt minutieus in kaart gebracht.

Het voelt voor mij alsof er de hele dag iemand over mijn schouder meekijkt wat ik aan het doen ben. Dat niet alleen: Consequentie is dat zowel overheid als bedrijfsleven mij gaat vertellen wat goed voor mij is.
(Waar ligt tegenwoordig trouwens nog de grens wie er wat bepaalt?) Daaronder ook zaken waarvan ik zeker weet dat ze níét goed voor mij zijn. En het omgekeerde gebeurt ook. Denk bijvoorbeeld maar aan voedingsadviezen die over een week weer compleet anders zijn en verplicht vaccineren.

Kortom: We leven in een overgeorganiseerde maatschappij waarin een klein aantal (machthebbende) mensen de bevolking controleert en regisseert als in een poppenkast.
Ik noemde al dat het membraan tussen regering en zakenleven heel erg dun is geworden. Zoiets als vroeger kerk en staat. Onze volksvertegenwoordiging laat zich heel vaak en graag omkopen door industriële grootmachten.

Geef het volk brood en spelen en ze houden zich rustig. Nog steeds! Een van de meest verleidelijke speeltjes is momenteel de smartphone. Inderdaad een heel slim ding want je hoeft geen chip te implanteren en je kunt toch iedereen op de voet volgen; achteloos laten we ons verleiden door het verslavende speelgoed.

Meer dan vijfduizend onderzoeken hebben al aangetoond dat er verband bestaat tussen straling en welvaartsziektes. Ook al bij 4G en zelfs bij 2G. Dat wordt allemaal gerealiseerd zonder rekening te houden met nadelen voor onze gezondheid.
Ik hoor u denken: Dat kan toch niet?! Die overheid is er toch om onze gezondheid te behartigen? Ja, vroeger! Wat nog niet is wegbezuinigd, wordt helaas sterk beïnvloed door vertegenwoordigers van de zogenaamde gezondheidsindustrie: geneesmiddelfabrikanten en voedingsproducenten.

De nieuwste ontwikkeling die men ons door de strot wil duwen heet 5G. De voorbereidingen hebben zich in stilte al voor een groot deel voltrokken. Zogezegd is dat voor zelfrijdende auto's en operaties op afstand, maar dat is in feite helemaal niet nodig. Het wordt gepresenteerd als een slagroomtaartje in de supermarkt.
Als deze ontwikkeling doorzet leven we straks in een marionettenspel zoals in China: bent u overgestoken door rood of heeft u iets anders gedaan wat de staat niet aanstaat? Het levert een strafpunt en bij genoeg strafpunten bent u uw baan kwijt.

In wat voor maatschappij leven we eigenlijk? In wat voor maatschappij willen we leven? Blijven wij accepteren dat de overheid het goed vindt dat er sigaretten, frisdrank en andere voeding met toegevoegde verslavende stoffen wordt verkocht? Blijven wij accepteren dat we leven met steeds meer ziekmakende straling?
Het antwoord is aan ons allemaal.


Hans Beumer, Zutphen