Mardi Gras Jazzband terug bij The Peacock

WARNSVELD - In november 2018 beleefde Jazz at The Peacock een stormachtige seizoensstart met een optreden in Fort Bronsbergen van de Belgische New Orleans topband, de Mardi Gras Jazzband. Op 15 maart is de band terug, in de nieuwe zaal van De Pauw.

Niet alleen bij onze zuiderburen is Mardi Gras Jazzband mateloos populair; op de grote festivals in Duitsland, Zwitserland en Nederland zijn de mannen van trombonist Papa Paul Callebaut steevast van de partij en trekken ze fans van heinde en verre. Callebaut is het prototype van een Belg gezien door Nederlandse ogen: gezellig, gemoedelijk, goedlachs. Hij is ook de spreekstalmeester en doet dat heerlijk droogkomisch, een beetje als Urbanus.
Een concert van de Mardi Gras Jazzband staat eigenlijk altijd garant voor een middagje jazz op hoog niveau. Met een uiterst breed en gevarieerd repertoire, van classic New Orleans, deltablues, gospel en spirituals tot ragtime en uitbundige Carribean jazz, weten de bevlogen virtuozen van deze feilloos ingespeelde band het publiek het ene moment tot groot enthousiasme te brengen en het volgende nummer absoluut muisstil te krijgen. Mardi Gras staat voor het jaarlijks terugkerende feest met streetparade-orkesten in de straten van New Orleans, een beetje te vergelijken met ons carnaval. Het plezierige (plezante) van Mardi Gras klinkt door in de stijl van de band. In 2018 sloten de Jazz & So-vrienden in een bomvolle concertzaal van Fort Bronsbergen deze sympathieke Belgen in hun hart en dat zal 15 maart in de nieuwe zaal van De Pauw ongetwijfeld niet anders zijn, verwacht de organisatie.

Het concert duurt van 14.30 tot 17.00 uur. De Pauw is te vinden aan de Rijksstraatweg 11 in Warnsveld.


jazzandsozutphen.nl