Belle en het beest 2018. Foto: Bert Holtmann
Belle en het beest 2018. Foto: Bert Holtmann B.Holtmann

Dansvoorstelling 'The WiZ of OZ'

ZUTPHEN - Dansschool MoreMoveZ, de nieuwe Moderne Dansschool in Zutphen, komt dit jaar met haar eerste dansproductie. Er wordt meteen goed uitgepakt met fantasy-verhaal 'The Wiz of OZ', over Dorothy die tijdens een storm in Oz terecht komt. Lopend over de gele weg naar de grote tovenaar van Oz wordt Dorothy bijgestaan door de dansers van MoreMoveZ. De voorstelling vindt 21 maart plaats om 19.30 uur in Theater Hanzehof.

Zonder dat Dorothy het weet bevrijdt ze het volk van Oz van de gemene heks van het oosten. Tijdens ontmoetingen met nieuwe vrienden klinkt er zowel klassieke als hiphop-muziek. De dansers verbeelden prachtige klaprozenvelden en gemene heksen. Ook Tinman en Vogelverschrikker lopen mee naar de tovenaar die haar kan helpen om de weg naar huis weer te vinden.

Samenwerking met muziek en circus
Dansschool MoreMoveZ is dit schooljaar gestart door enthousiaste dansdocenten die de Muzehof-dansafdeling hebben overgenomen. Naast verschillende choreografieën van MoreMoveZ kan het publiek genieten van hoogstaande circusacts verzorgd door Muzehof, live-muziek door leerlingen Muzecollectief en sprookjesachtig gezang van het Zutphen Zingt Werelds Koor. Ook MBO-dansopleiding Aventus Dans laat zien wat ze in huis heeft.

Kaartjes 15 euro (7,50 euro t/m 12 jaar) via receptie Muzehof (1e verdieping Coehoornsingel 1 Zutphen).

Einduitvoering 2019. Foto:Guido Bogert