Paradise Drifters. Foto: PR
Paradise Drifters. Foto: PR

Nederlandse Filmnacht met Paradise Drifters

ZUTPHEN - Tijdens de Nederlandse Filmnacht op vrijdag 20 maart vindt in Luxor Theater de speciale voorpremière plaats van Paradise Drifters, het speelfilmdebuut van Mees Peijnenburg. De film is eerder dit jaar geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en het internationaal filmfestival van Berlijn.

Reis naar een betere toekomst
Paradise Drifters is een gefragmenteerd portret van drie dak- of thuisloze jongvolwassenen, een voor een sterk vertolkt door Jonas Smulders, Tamar van Waning en Bilal El Mehdi Wahib. In de hoop op een ander leven laten ze hun uitzichtloze situatie achter zich en reizen Chloe, Lorenzo en Yousef richting het zuiden van Europa. In de periferie van de samenleving vechten ze zich een weg naar liefde en genegenheid. De tocht is een kat- en muisspel tussen de drie. Ze wantrouwen en gebruiken elkaar om hun eigen doel te bereiken. Vertrokken vanuit verschillende achtergronden, maar met dezelfde angst om op eigen benen te staan en een gebrek aan basis om op terug te vallen. Maar hoe meer het onderlinge vertrouwen groeit, hoe bevrijdender Paradise Drifters wordt. Wat begint als een reis die moet leiden naar geld en daarmee nieuwe kansen, blijkt een overlevingstocht opzoek naar verbinding en geborgenheid.

Nederlandse Filmnacht
De Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse arthouse cinema dichterbij het publiek in het filmtheater en wordt georganiseerd door het Nederlands Filmtheater Overleg (NFO), Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival, de Filmkrant en de 19 deelnemende filmtheaters. Eerdere edities van de Nederlandse Filmnacht stonden in het teken van Stop Acting Now (2016), Broers (2017), Niemand in de stad (2018), Dirty God (2019), Instinct (2019) en King of the Cruise (2019). De editie in maart is de eerste van vier edities van de Filmnacht in 2020.

Aanvang: 20.30 uur. Kaartjes aan de kassa of via de website.


www.luxorzutphen.nl