De acroteams SZG Zutphen. Foto: PR
De acroteams SZG Zutphen. Foto: PR

Druk wedstrijdweekend acro-teams SZG

Brons voor Meike, Zoë en Jasmijn

ZUTPHEN - Het weekend van 7 en 8 maart was het weer volle bak voor de acroteams van SZG. Dit keer was het lekker dichtbij: de turnwedstrijden waren in De Kei in Warnsveld.

Op de zaterdag startten de E-teams. In de eerste wedstrijd waren het Jans, Bette en Liv. De meiden lieten een mooie oefening zien met strakke onderdelen. Daarna waren Bo en Ziyi aan de beurt. Zij lieten enorme verbeteringen zien vergeleken met de vorige wedstrijd en mogen erg trots zijn. In de tweede wedstrijd waren Ymke, Chayenna en ZiLin als eerste aan de beurt. Ze waren soms iets te snel en moesten daardoor wachten op de muziek, maar de onderdelen waren erg strak. Tot slot op deze zaterdag mochten Lela en Santi de wedstrijdvoer op. De meiden waren best zenuwachtig en gingen daardoor iets te snel. Ondanks een aantal tijdsfouten gingen de onderdelen erg goed. Zondags was het aan twee D-teams en een C-team om hun wedstrijdoefening te laten zien. Te beginnen met het jeugdtrio Meike, Zoë en Jasmijn. Zij lieten een erg goede oefening zien. Helaas werd een individueel element niet geteld wat hen een hoop punten heeft gekost. Toch hebben ze een bronzen medaille in ontvangst mogen nemen, iets waar ze trots op kunnen zijn. In de middag was het C-duo Romy en Suus aan de beurt. Als team op C-niveau mochten zij twee oefeningen laten zien: dynamisch en balans.

Hun dynamische oefening ging erg goed en zag er strak uit. Ook hunbalans oefening ging goed, ze hadden alleen enkele tijdsfouten. Al met al hebben ze twee nette oefeningen laten zien. Het slot was voor het D-trio Evy, Laura en Famke. Voor dit team was het alweer de laatste plaatsingswedstrijd van het seizoen. De meiden lieten een erg goede oefening zien met strakke onderdelen waar ze met een goed gevoel op terug kunnen kijken.