Selectie meiden ritmische gym SZG Zutphen. Foto: PR
Selectie meiden ritmische gym SZG Zutphen. Foto: PR

Duo's ritmische gym SZG naar finale

ZUTPHEN - Op zondag 8 maart had de selectie ritmische gym van SZG-Zutphen de tweede plaatsingswedstrijd van individueel en de derde plaatsingswedstrijd van duo in Deventer. Het was mooi om te zien dat alle meiden door het seizoen heen erg vooruit zijn gegaan. Velen van hen wisten ook de jury hiervan te overtuigen en zo een podiumplek en toegang tot de finale af te dwingen.

De dag begon met Marit die met haar bal als enige in de categorie mini’s zit. Zij behaalde uiteraard de eerste plaats. Ook Daniek en Elin R. deden hun oefening met bal, zij kwamen uit in de categorie benjamins. Beiden hebben het heel goed gedaan en ze eindigden op de zevende en vijfde plaats. Daarna was het de beurt aan Bette, Elin P, Jolie, Nina en Jill. Zij kwamen alle vijf uit in de categorie pre-junioren en deden een oefening met touw. Bij alle meiden was het risico in de oefening nog lastig waardoor er bij allen een grote fout in de oefening zat.

De rest ging bij de meiden heel netjes. Elin P. had voor haar doen een wat mindere dag en eindigde op een zesde plaats. Bette werkte heel overtuigend en eindigde op een eerste plaats. Ook bij Nina ging het heel goed waardoor zij op het podium kwam te staan: brons. Jolie en Jill eindigden op een vijfde en zevende plaats.
Daarna deden de meiden allemaal nog een duo-oefening zonder materiaal. Omdat dit de laatste wedstrijd was, kregen ze gelijk te horen wie er doorstromen naar de finale.

En het podium stond vol met meiden van SZG Zutphen. Benjamins: Elin R.en Marit vijfde. Pre-junioren: Elin en Jolie eerste, Jill en Nina tweede en Elin en Daniek derde. Als klap op de vuurpijl mogen duo Nina en Jill en duo Elin en Jolie door naar de finale.

Tot slot was het de beurt aan een SZG-junior die een bal- en knotsoefening deed. Hier zaten nog kleine foutjes in, maar het waren toch voornamelijk heel nette oefeningen. Het optreden werd beloond met een derde plaats. Daarna mochten Bette en Zsara nog een keer hun duo-oefening hoepel laten zien. Helaas zaten er twee grote fouten in. Verder was de oefening heel netjes en goed voor een vierde plaats.