Muziek uit de ruimte met Trifid

ZUTPHEN - Op dinsdag 17 maart is Trifid te gast bij It's Time for Jazz in Uffie's. Trifid heeft onlangs met het project Sound of Interstellar Space een tournee gemaakt langs vele planetaria, sterrenwachten, ruimtevaartmusea en collegezalen in Nederland.

De mensen van Trifid gebruiken het heelal als inspiratiebron voor de muziek die ze componeren. "Het is een muzikale beleving van ondergedompeld worden in de mysterieuze wereld van het universum. Trifid is de naam van een jonge nevel. Een kleurrijk en helder energieveld in de Melkweg dat continu in beweging is. Onze eigen kwetsbare planeet is het uitgangspunt van de voorstelling waarna er een muzikale interstellaire reis wordt gemaakt met invloeden uit de jazz, klassieke muziek en zelfs tango. Lyrische muziek vol improvisaties met het heelal als basis voor alle composities. Een grotere inspiratiebron als deze bestaat er niet."

De muzikanten zijn: accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Vincent Houdijk en contrabassist Maciej Domaradzki. Het optreden begint om 20.30 uur. De toegang is vrij, een donatie is welkom.

It's Time for Jazz is een wekelijks concert op dinsdag met live jazz aan de Houtmarkt 71 in Zutphen.