Dansmiddag

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 15 maart kunnen dansliefhebbers ouderwets lekker swingen in de Proeflokalen te Zutphen, bij 'Old Skool Dancing'. Van 14.00 tot 17.00 uur wordt een mix van pop, soul, funk, rock en disco gedraaid, uit de 50's tot begin jaren 2000. Meer info: www.marianneplug.wordpress.com.


Kinder- verhalen

EEFDE - Ter gelegenheid van Internationale Verteldag vertellen leden van het Eefdese Vertelcollectief op zaterdag 21 maart in Eefde verhalen voor kinderen. Het thema van dit jaar is reizen.

Er zijn drie locaties. Jacqueline vertelt bij het Paardenweitje/ Pipowagen tegenover Teenkweg 8, Karla vertelt bij Galerie De Stijl Zutphenseweg 132 en André vertelt voor kinderen ouder dan tien jaar bij Koffiehuis Domus Schoolstraat48a.

Ieder verhaal wordt drie keer verteld: om 14.00 uur, 14.45 uur en om 15.30 uur. Slecht weer hoeft geen spelbreker te zijn, bij iedere locatie kan men naar binnen. De toegang is gratis.


Passieconcert

ZUTPHEN - Het klassieke zangkoor Collegium Vocale Zutphen zal op zondag 15 maart 's middags vanaf 15.00 uur in de St. Janskerk in Zutphen een programma uitvoeren over het thema 'Passie'. Uitgevoerd worden: Franz Schubert met Mis in G majeur, D 167, Joseph Gabriel Rheinberger met Stabat Mater, op. 138 en Joseph Haydn met Die sieben letzten worte Unseres Erlösers am kreuz, Hob. XX:2. Deze muziekstukken worden uitgevoerd door het koor, begeleid door een strijkersensemble en vier zangsolisten. Het Passieconcert van Collegium Vocale Zutphen is op zondag 15 maart vanaf 15.00 uur in de St. Janskerk in Zutphen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het koor: wwww.cvzutphen.nl.


'Back in time' met popkoor Backcorner

ZUTPHEN - Backcorner is een groot, gemengd popkoor dat het publiek vol enthousiasme meeneemt op een reis terug in de tijd. Op het programma staan zowel Engelstalige als Nederlandstalige popsongs. Het concert 'Back in time' vindt plaats op zaterdagavond 28 maart in het Stedelijk, Isendoornstraat 3 in Zutphen.

De ruim 50 leden afkomstig uit Zutphen, Warnsveld en omgeving verzorgen een avondvullende muzikale trip die in 2010 begint en terug gaat naar 1960. Onder leiding van dirigente Annemarie Hilferink en begeleiding door vaste pianist Menno Broer van Dijk en de band van Popcollege Zutphen belooft het een swingende en feestelijke avond te worden. De Zutphense schrijfster Annegreet van Bergen presenteert deze avond op passende wijze. De kaartverkoop is gestart, kaarten zijn te bestellen via backcornerzutphen@gmail.com.


Kleedjesmarkt en activiteiten Koningsdag

ZUTPHEN - Activiteitenteam De Uitwijk organiseert maandag 27 april (Koningsdag) een kleedjesmarkt en leuke activiteiten voor kinderen in buurtcentrum De Uitwijk op De Brink in Zutphen. Kinderen t/m 14 jaar kunnen gratis een plek krijgen om hun spulletjes te verkopen. De activiteiten op die dag zijn ook gratis en iedereen is van harte welkom jong en oud. De kleedjesmarkt en activiteiten beginnen om 10:00 uur tot 14:00 uur. Alles is binnen dus lekker warm en droog. Voor een plekje voor de kleedjesmarkt moet je je wel opgeven want vol=vol. Opgave via tel:0648314912 of mail:willemvandekamp@hotmail.com.