Filmintro wordt onderwerp van concert

ZUTPHEN - Hoewel elke filmvoorstelling ermee begint, is de intro van de filmmaatschappij die de film heeft geproduceerd ongetwijfeld het meest over het hoofd geziene onderdeel van een avondje bioscoop. De leeuw van Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) mag nog zo hard brullen, we registreren het nauwelijks. We komen immers niet voor hem naar het theater, maar voor de film die erop volgt. Maar op zaterdag 14 maart vanaf 20.30 uur is dat anders. Dan verzorgt het Teleruptor Trio namelijk een avond in Luxor gevuld met improvisaties in beeld en geluid op de filmlogo’s en de bijbehorende tunes van filmmaatschappijen als Warner Brothers, Miramax en DreamWorks.

De contouren van een sprookjeskasteel van Walt Disney, de dame met een lichtende toorts in haar opgeheven rechterhand van Columbia Pictures, de in het universum ronddraaiende aardbol van Universal, de boven de wolken uitstekende besneeuwde bergtoppen van Paramount, de lichtbundels die de hemel aftasten van 20th Century Fox – voor één keer hoeven ze niet iets aan te kondigen, maar gaat het om henzelf, om hun beeld en de vaak anonieme muziek.

Teleruptor Trio
Het Teleruptor Trio bestaat uit klarinettist en saxofonist David Kweksilber, slagwerker Rob Verdurmen (slagwerk) en VJ Martijn Grootendorst. Zij hebben allemaal hun sporen in de muziek verdiend. Rob Verdurmen is een oude bekende uit het Willem Breuker Kollektief en filmmuziekcollectief I Compani, David Kweksilber is bekend van zijn samenwerking met onder meer het Asko|Schönberg-ensemble en de New Cool Collective Big Band en Martijn Grootendorst kennen we van Barockpuppies, I Compani en MOSS.

Entree 10 euro. Kaartjes aan de kassa of via de website.


www.luxorzutphen.nl