De Stap-in-stap-uit bus waarvan er zo snel mogelijk twee door de gemeente Zutphen gaan rijden. Momenteel worden ze al ingezet voor toeristen in bijvoorbeeld safariparken of transport van personeel op grote industrieterreinen. Foto: PR
De Stap-in-stap-uit bus waarvan er zo snel mogelijk twee door de gemeente Zutphen gaan rijden. Momenteel worden ze al ingezet voor toeristen in bijvoorbeeld safariparken of transport van personeel op grote industrieterreinen. Foto: PR Foto:

Vertraging door coronavirus

Zutphense Stap-in-stap-uit bus laat nog even op zich wachten

Door Eric Klop

ZUTPHEN – De aankondiging was veelbelovend. Afgelopen najaar maakten initiatiefnemers Kees Lustenhouwer en Frans Manders in deze krant bekend dat vanaf januari jongstleden de elektrisch voortgedreven Stap-in-stap-uit bus door de gemeente Zutphen zou gaan rijden. Inmiddels is het maart. Er is nog geen nieuwe bus te zien… "Maar komen doet ie!".

"De vertraging is in feite het gevolg van het coronavirus", zegt Kees Lustenhouwer. "Bij voertuigleverancier Bringo in Lichtenvoorde zijn eind vorig jaar twee bussen besteld. Dit bedrijf assembleert uit chassisonderdelen die in China worden geproduceerd en maakt de bussen gereed voor gebruik op maat. Eind januari ging daar de fabriek dicht voor de viering van het Chinees Nieuwjaar. Maar bleef na de uitbraak van het coronavirus veel langer op slot dan de geplande twee weken."

Boze tongen

betichtten

initiatief-

nemers van

praatjes voor

de vaak te

verkopen

Volgens Lustenhouwer lijkt het er thans op dat de Chinese autoriteiten zeer onlangs toestemming hebben gegeven om de fabriek weer te openen. "Dat geldt echter nog niet voor leveranciers van bepaalde onderdelen voor het chassis die elders in China zijn gevestigd. Daarnaast zal er sprake zijn van filevorming en vertraging bij het transport naar Europa dat momenteel eveneens vrijwel stil ligt. Na groen licht zal een run ontstaan op containers. We hebben geen idee wanneer het vervoer weer op gang is. Uit het dagelijkse contact dat wij hebben blijkt dat men zowel in China als bij Bringo optimistisch is gestemd. Maar hoe dan ook moeten we nog even wachten op de levering. Mogelijk dat het transport niet met de boot maar per trein gaat gebeuren. Dit scheelt al gauw drie weken."

Kees Lustenhouwer roept derhalve op tot geduld. "De twee stap-in-stap-uit bussen komen echt, laat daar geen misverstand over bestaan", zo pareert hij boze tongen op vooral social media die de initiatiefnemers ervan betichten praatjes voor de vaak te verkopen.

De busjes

zullen elk uur

via een

tweetal vaste

routes kriskras

door Zutphen,

Warnsveld en

De Hoven

rijden

Wanneer de shuttle eenmaal zeven dagen per week door de gemeente rijdt, zal een langgekoesterde wens van oudere en minder mobiele inwoners in vervulling zijn gebracht. Voor hen is nu het obstakelrijke stadscentrum vaak onbereikbaar. De twee Stap-in-stap-uit busjes, die ieder plaats bieden aan acht passagiers, rijden elk uur via een tweetal vaste routes kriskras door Zutphen, Warnsveld en De Hoven en hebben haltes bij grootwinkelbedrijven als de Hema en Albert Heijn. Ook stopt de bus onder meer bij het gemeentehuis, het treinstation, het ziekenhuis, buurt- en gezondheidscentra en seniorencomplexen. Passagiers betalen een euro per rit of kunnen à 60 euro een jaarabonnement aanschaffen. Het initiatief komt zo financieel uit, onder meer dankzij een subsidie van zowel provincie als gemeente die het initiatief met een raadsbreed gedragen motie van Bewust ZW een extra zetje in de rug gaf. "Volgend jaar zijn we selfsupporting", verwacht Kees Lustenhouwer.

"Niet in de laatste plaats omdat alle chauffeurs vrijwillig achter het stuur kruipen en de reizigers desgewenst een handje helpen bij het in- en uitstappen. We hebben er op dit moment 33, waarmee uitvoering van de dienstregeling al is gewaarborgd. Nu de twee e-bussen nog. Maar heus, ook dat gaat goed komen!".

Alle informatie over de Zutphense Stap-in-stap-uit bus, waaronder routes en halteplaatsen, is te vinden op de website.


www.stapinstapuit.eu