Repetitie waarbij het koor en het symfonie- en harmonieorkest voor het eerst samenkwamen om te oefenen. Foto: PR
Repetitie waarbij het koor en het symfonie- en harmonieorkest voor het eerst samenkwamen om te oefenen. Foto: PR Foto:

Klassiek van eigen bodem

Lustrum- concerten ESMG Quadrivium

ZUTPHEN - Het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium viert feest! In totaal 140 studenten zullen de 55ste verjaardag van de vereniging vieren met twee grootse concerten in Zutphen en Eindhoven. Het symfonieorkest, harmonieorkest en gemengd koor van de vereniging bundelen de krachten om een concert met volledig Nederlands repertoire neer te zetten, met als kers op de taart de gloednieuwe verenigingscompositie die speciaal voor Quadrivium is gecomponeerd. Het concert in Zutphen vindt plaats op 7 maart in Theater Hanzehof.

Het worden avonden vol primeurs: maar liefst drie werken van hedendaagse Nederlandse componisten gaan tijdens deze concerten in première.

ESMG Quadrivium bestaat uit drie losse muziekgezelschappen die voor deze unieke gebeurtenis samen één concert neerzetten. Als opening van het programma zingt het gemengd koor van Quadrivium werken van de Friese componist Eduard de Boer. Het harmonieorkest van de vereniging neemt het stokje over met een spetterend werk van Harrie Janssen. Na de pauze vertolkt het symfonieorkest een werk van Hendrik Andriessen, en brengt het een lyrisch werk van Christiaan Janssen in een ander jasje in première. De avonden worden afgesloten met de eerste uitvoeringen van het gloednieuwe werk Agitatrix voor symfonieorkest, harmonieorkest en gemengd koor, gecomponeerd door de jonge, enthousiaste componist Dennis Hazenoot. Dit werk is in meerdere opzichten bijzonder, omdat het drie werelden verbindt die normaal gesproken niet snel met elkaar in aanraking komen! In totaal 140 Eindhovense studenten verspreid over de drie muziekgezelschappen bundelen de krachten tijdens dit pas geschreven stuk.
ESMG Quadrivium stelt zich als doel om een zo groot mogelijk publiek te enthousiasmeren voor klassieke muziek. De vereniging wil het stoffige laagje over de reputatie van klassieke muziek weghalen door spetterende muziek te spelen met enthousiaste studenten. Dit concert verbindt muzikaal Nederland en verenigt muzikanten uit verschillende sectoren met elkaar. Het lichte karakter van de gespeelde werken maakt het concert tot een laagdrempelig geheel.

Voor meer informatie, zie de website.


www.esmgquadrivium.nl