FC Zutphen op bezoek bij UNI VV in Nijmegen

FC Zutphen op bezoek bij UNI VV in Nijmegen

ZUTPHEN - FC Zutphen gaat zaterdag 7 maart op bezoek bij UNI VV in Nijmegen, waar gespeeld wordt op het Radboud sportcomplex. De gastheren uit Nijmegen nemen de elfde positie op de ranglijst in met dertien punten uit zestien wedstrijden. De eerste wedstrijd eindigde in een 4-0 overwinning voor FC Zutphen. Het was een rommelige wedstrijd waarbij UNI VV de nadruk sterk op de verdediging legde.

FC Zutphen kan zich in de titelstrijd tegen koploper OVC '85 en ESA geen puntverlies veroorloven. En UNI VV heeft de punten hard nodig om uit de degradatie zone weg te komen. Met name OVC treft in de uitwedstrijd tegen Sportclub Eefde een zware tegenstander. De mannen van FC Zutphen zijn sinds dinsdag weer in training na twee oefenwedstrijden en een weekje vrij af. In de oefenwedstrijden konden zich weer wat spelers vanuit het tweede en vanuit de jeugd laten zien. Dat is een goede zaak voor de club, want er zijn langdurige blessures, zoals bij Jelle Macare, die een flink aantal weken is uitgeschakeld. Ook Jan van der Mark was geblesseerd, maar hij is weer op de weg terug. Ook Rik Vlutters kampte met wat problemen, maar hij is er naar verwachting weer bij.
Er zijn nog 10 wedstrijden te gaan. Zaterdag is het aanvangstijdstip van 14.00 uur. Een half uur later begint het tweede elftal in Ede de belangrijke wedstrijd tegen DTS '35. Het tweede moet eveneens winnen om in de titelrace te blijven, want ze verloren de laatste wedstrijd nipt met 1-0 van de koploper.