Foto: Alwin Poiana
Foto: Alwin Poiana Foto:

Dansvoorstelling over het
mysterie van tijd

ZUTPHEN - Binnenkort is de dansvoorstelling 60 van OFFprojects, een choreografie van Amos Ben-Tal, te zien in Theater Hanzehof in Zutphen. De voorstelling is een coproductie van OFFprojects en ICK Amsterdam. De wereldpremière was tijdens Julidans 2019 in Theater Bellevue in Amsterdam daarna was de voorstelling te zien in Duitsland en Frankrijk. Nu gaat 60 op tournee langs 15 Nederlandse theaters. Op woensdag 25 maart in Hanzehof Theater in Zutphen.

Over de voorstelling
In 60 neemt choreograaf Amos Ben-Tal het publiek mee in een hypnotiserende ervaring over de sociale en persoonlijke beleving van tijd. Met een stortvloed aan beweging, geluid, licht en woorden trekken Ben-Tal en dansers het begrip tijd vakkundig uit elkaar. In een tijdsbestek van zestig minuten deelt het publiek momenten van verstilling, druk, hoop en verlangen. Een voorstelling waarin niet alleen de structuur maar ook het mysterie van tijd wordt blootgelegd.

60 maakt deel uit van een driedelig project, over het door mensen geschapen concept 'tijd'. Er gingen twee kortere werken aan vooraf: de installatie Seconds (selectie Nederlandse Dansdagen 2019) en de voorstelling 30. Het avondvullende 60 is het slotstuk.