Wie helpt de padden een handje?

Wie helpt de padden een handje?

ZUTPHEN/REGIO - De paddenwacht van de Dierenbescherming in de regio Zutphen is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen meehelpen met het overzetten van padden tijdens de jaarlijkse paddentrek. Het gaat om locaties in Warnsveld, Vierakker, Baak, Vorden en Zutphen.

De padden en kikkers ontwaken binnenkort uit hun winterslaap. Zij trekken 's avonds bij vochtig weer en de juiste temperatuur van hun winterslaapplaats naar een sloot, poel of vijver om zich daar voort te planten. Tijdens deze trek worden duizenden amfibieën doodgereden omdat verkeerswegen zomer- en winterverblijf doorsnijden.
Op locaties waarvan het bekend is dat er veel amfibieën oversteken, in Warnsveld, Vierakker, Baak, Vorden en Zutphen, helpen de vrijwilligers de dieren veilig naar de overkant van de weg, richting het water. De trek duurt, afhankelijk van de buitentemperatuur, zo'n drie tot zes weken.
Wie de paddenwacht van de Dierenbescherming de komende weken een aantal avonden wil meehelpen en zo het leven van vele amfibieën redden, neemt voor meer informatie contact op met Diny te Velthuis.


06-20311464

dtevelthuis@kickxl.nl