Harrie Leidelmeijer (l) krijgt van voorzitter Marco Arnoldus de speld voor langdurig lidmaatschap opgespeld.  Foto: Nick Wenneker
Harrie Leidelmeijer (l) krijgt van voorzitter Marco Arnoldus de speld voor langdurig lidmaatschap opgespeld. Foto: Nick Wenneker Foto:

SZO huldigt de man met de
'gouden handjes'

ZUTPHEN - Op de onlangs gehouden ledenvergadering van de Scheidsrechtersvereniging Zutphen en Omstreken (SZO) werd Harrie Leidelmeijer gehuldigd vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap. Door zijn werk voor verschillende sportverenigingen in Zutphen staat hij bekend als de man met de 'gouden handjes'.

Naast zijn werk als gipsmeester in het Zutphense ziekenhuis hielp hij in het verleden talrijke sporters van hun blessures af. Ook bij de scheidsrechtersvereniging vervulde Harrie jarenlang de functie van verzorger van de succesvolle SZO-voetbalteams, die diverse keren het Nederlands Kampioenschap binnen sleepten. Bij het jaarlijkse IJssel- en Berkelvoetbaltoernooi van het district Oost van de COVS verzorgde hij vakkundig de medische verzorging. Dankzij zijn expertise en empathie voelden de geblesseerde spelers zich in veilige handen. Wanneer desondanks professionele hulp nodig was, zorgde hij er met zijn uitgebreide netwerk voor dat de ongelukkige niet lang op de ambulance hoefde te wachten en in het ziekenhuis met voorrang werd behandeld.
Inmiddels is Harrie 40 jaar lid van de SZO en toonde zich blij zijn jubileum nog te kunnen vieren. SZO-voorzitter Marco Arnoldus speldde hem in het clubgebouw Het Fluithuus de speld voor langdurig lidmaatschap op en overhandigde hem een fraaie bos bloemen. De leden Jan Brunshorst uit Lochem en Joop Breukink uit Brummen werden eveneens gehuldigd, omdat ze ruim 25 jaar lid zijn van de vereniging.