De specht, waar jonge vogelaars naar op zoek gaan. Foto: Rob van Swieten
De specht, waar jonge vogelaars naar op zoek gaan. Foto: Rob van Swieten

Jonge vogelaars op zoek naar spechten

ZUTPHEN - Zaterdag 7 maart gaan de Jonge Vogelaars in het kasteelbos van Hackfort op zoek naar spechten. Iedereen met belangstelling voor vogels en tussen de acht tot en met twaalf jaar is welkom om een keer te komen kijken of de Jonge Vogelaars iets voor hem of haar is

Op Hackfort staan heel veel oude bomen. Spechten vinden dat fantastisch. Ze smullen van de keverlarven die in het dode hout leven. En dode takken klinken goed als ze daar met hun snavel op roffelen. Het voorjaar staat op een kier, dus als het een beetje prettig weer is hoor je in het bos overal dit geroffel van de spechten. Dankzij dat geluid weten de Jonge Vogelaars waar ze moeten zoeken om de spechten te zien te krijgen.

Maar dan, waar zit de vogel precies en hoe krijg ik hem via mijn kijker in beeld? De begeleiders, geoefende vogelaars van Vogelwerkgroep Zutphen, brengen de Jonge Vogelaars de kneepjes van het vogelaarsvak bij. Mail voor informatie of aanmelding naar jongevogelaars@gmail.com.

Kijk voor meer informatie waaronder het seizoensprogramma en verslagen van voorgaande expedities met de jeugd op de site.


www.vwg-zutphen.nl/jeugd