Trio Aurelia uit Gent presenteert CD Elixir. Foto: PR
Trio Aurelia uit Gent presenteert CD Elixir. Foto: PR

Nieuwe wereldmuziek in Het Wereldlokaal

ZUTPHEN - Belgische topartiesten Aurélie Dorzée, Tom Theuns en Michel Massot laten een uitzonderlijk creatieve mix van Europese volksmuziek, Middeleeuwse muziek en muziek van de Zijderoute horen in Het Wereldlokaal Zutphen, Vispoortplein 16, op zondag 1 maart om 12.00 uur. Op die dag presenteert het Trio Aurelia uit Gent zijn nieuwste CD 'Elixir'.

Deze drie 'alchemisten' leven zich uit in een laboratorium vol vreemde instrumenten waarvan sommige speciaal voor dit avontuur zijn uitgevonden. Het instrumentarium dat ze hierbij gebruiken is al even exotisch als hun muziek: viola d'amore, mandolato, trompetviool, psalterion, spijkerviool, sousafoon, tuba, trombone, mandoline. En dan wordt er ook nog eens mooi gezongen.
De nieuwe CD werd enthousiast in de pers (New Folk Sounds) onthaald. "Het Europa van nu, de zijderoute en de middeleeuwen lijken allemaal op een geheimzinnige manier samen te komen in deze betoverende muziek. Een verbazingwekkend meesterwerk."

Entree: Volwassenen: 15 euro; scholieren en studenten: 10 euro; kinderen 7 t/m 12 jaar, asielzoekers en minima: 5 euro. Reserveren: stuur een mail naar: info@wereldmuziek.nl en maak het juiste bedrag uiterlijk 28 februari over naar bankrekening NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton. Reserveren is niet verplicht. Men kan ook aan de zaal betalen (contant).


www.wereldmuziek.nl