CDA inloopspreekuur over handhaving

ZUTPHEN/WARNSVELD - Op woensdagavond 4 maart houdt het CDA Zutphen-Warnsveld een speciaal inloopspreekuur over handhaving in de openbare ruimte. Het spreekuur vindt plaats in het Warnshuus in Warnsveld van 19.00 tot 20.00 uur.

Om te zorgen voor een fijne en veilige leefomgeving zet de gemeente buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) in. Zij houden zich bezig met toezicht en handhaving en vullen de taken van de politie aan. Vanwege een tekort aan boa's heeft de gemeente besloten om ze op pad te sturen met een prioriteitenlijst. Dat betekent dat de Zutphense boa's zich voornamelijk bezighouden met het signaleren van parkeerovertredingen, toezicht in het centrum en evenementen. Er blijft dus weinig tijd over om andere zaken aan te pakken, bijvoorbeeld mensen die hun hond niet aangelijnd houden of jongeren die snoepafval weggooien op weg naar school. CDA Zutphen-Warnsveld hoort graag wat u hiervan vindt? Heeft Zutphen genoeg boa's, en stelt de gemeente de juiste prioriteiten?

Wie een vraag heeft voor de politiek over de handhaving of een goed idee hoe de handhaving verbeterd kan worden, is op 4 maart van harte welkom in 't Warnshuus in Warnsveld. CDA-forumlid Hendrik Haringsma zal de aanwezigen te woord staan. Niet alles kan worden opgelost, maar een eerlijk antwoord geven kan wel. De koffie en thee staan klaar.