Premièrevoorstelling door Het Muzikaal VertelTheater

Premièrevoorstelling door Het Muzikaal VertelTheater

ZUTPHEN -Ter gelegenheid van de Boekenweek is de première van de voorstelling Wanted! op zondagmiddag 8 maart in de Bibliotheek Zutphen. Het Muzikaal VertelTheater presenteert een verhaal van Edna O'Brien omlijst met Ierse muziek op de viool.

De voorstelling is een bewerking van de roman 'House of Splendid Isolation' van de Ierse schrijfster Edna O'Brien (1930). De vertelling gaat over een oude, Ierse vrouw die alleen in een groot, afgelegen landhuis woont. Opeens stapt een gewapende IRA-man, afkomstig uit Noord-Ierland, haar wereld binnen. Hij wordt gezocht en duikt daarom ongevraagd bij haar onder. Wat gaat er tussen hen gebeuren? En komt de politie hem op het spoor? Dit spannende verhaal, met ook veel diepgang, wordt omlijst met Ierse muziek op de viool.

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden.
Edna O'Brien is een 'enfant terrible' van de Engelse literatuur. Precaire onderwerpen heeft ze nooit geschuwd. Ze begon haar schrijverscarrière met de trilogie 'The Country Girls' (1960/64), waarin ze de Ierse taboes rond seksualiteit doorbrak. En ook 'House of Splendid Isolation' viel niet in goede aarde, vooral niet bij Engelse kranten die haar ervan beschuldigden het terrorisme te verdedigen.

De voorstelling is in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2, op zondag 8 maart van 15.00 tot 16.15 uur, met inloop vanaf 14.30 uur. Kaarten à 10 euro (7,50 euro voor leden Graafschap bibliotheken) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Zutphen, tel. 0575-512926.