Basisschool De Bongerd ongeslagen
basisschoolschaakkampioen van Zutphen

ZUTPHEN - Zaterdag 15 februari vond voor de 37ste keer het basisschoolschaakkampioenschap plaats van de gemeente Zutphen, georganiseerd door het Schaakgenootschap Zutphen. In wijkcentrum Waterkracht streden 9 scholen met 16 teams om het felbegeerde kampioenschap. Basisschool De Bongerd werd ongeslagen basisschoolschaakkampioen van Zutphen.

Een team bestaat uit 4 spelers en eventueel 2 wisselspelers. De kampioen en de nummers 2, 3 en 4 plaatsen zich voor de halve finales van de Oostelijke Schaakbond, welke plaats vindt op 21 maart in Deventer en Ede. Zeven ronden werden er gespeeld met een bedenktijd van 12½ minuut per persoon per partij.

Er werd sportief gestreden met veel respect voor elkaar. Na vier ronden stond het eerste team van de De Bongerd al ongeslagen bovenaan, gevolgd door J.F.Kennedy 1, De Berkel 1 en De Zonnewende 2. Na zes ronden stond De Bongerd nog steeds bovenaan met 2 matchpunten meer als de nummer 2 De J.F.Kennedy 1, gevolgd door de J.F. Kennedy 2. Ook de laatste wedstrijd werd door De Bongerd gemakkelijk gewonnen. Ongeslagen kampioen, een fantastische prestatie. Op de tweede plaats is geëindigd de J.F. Kennedy 1 , de derde De Berkel 1 en de vierde De Scheperstee.

Voor de kampioen was er een grote wisselbeker, voor ieder team een beker en alle spelers kregen allemaal een medaille uitgereikt. Bakkerij van Zuijlen hadeen taart beschikbaar gesteld. Dit keer niet voor de kampioen, maar voor het laatst geëindigde team als aanmoedigingsprijs. Het was een gezellig toernooi waar veel ouders en grootouders kwamen kijken. Het niveau was behoorlijk en wie weet worden ze lid van het Schaakgenootschap Zutphen.

Toernooi
Alle kinderen zijn uitgenodigd voor vrijdag 21 februari vanaf 19.30 uur om mee te doen aan een toernooi bij de jeugd van het schaakgenootschap. Het schaakgenootschap speelt in wijkcentrum Waterkracht in Zutphen, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 te Zutphen.

Het schaakgenootschap Zutphen kijk terug op een geslaagd kampioenschap en wenst de geplaatste scholen veel succes in de halve finale. De beste 6 plaatsen zich voor de finale van de Oostelijke Schaakbond.