Luxor gaat naar Berlijn

ZUTPHEN - Luxordirecteur Hans Heesen is op het komende internationaal filmfestival van Berlijn, dat van 20 februari tot 1 maart wordt gehouden, jurylid van de Europa Cinemas Label Award. Deze prijs, in 2003 ingesteld om de distributie en vertoning van als Europees aangemerkte films te stimuleren, wordt jaarlijks uitgereikt op de vijf belangrijkste Europese filmfestivals: Cannes, Berlijn, Venetië, Locarno en Karlovy Vary. De jury bestaat verder uit vertegenwoordigers van Filmkunstkino Metropol in Düsseldorf, Folkets Bio in Stockholm en Kino Palacowe in Poznan.

De Europa Cinemas Label Award is een initiatief van Europa Cinemas Network, een netwerk van ruim 1200 theaters in 43 landen, waartoe ook Luxor behoort. Heesen: “Dat netwerk is een kwaliteitskeurmerk, zeg maar de Michelingids van de cinematografie. Dat het kleine Luxor in Berlijn is uitgenodigd is heel bijzonder. Het betekent dat wat we hier in Zutphen doen ook internationaal is opgevallen. Dat is een compliment aan alle medewerkers en vrijwilligers voor wat we de afgelopen jaren samen tot stand hebben gebracht.”

Verjaardag
De Berlinale is een van de belangrijkste filmfestivals ter wereld, bekend van de Gouden Beer, die in het verleden is gewonnen door regisseurs als Ingmar Bergman, Milos Forman en Rainer Werner Fassbinder. Het festival viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag. De openingsfilm in 1951 was Rebecca van Alfred Hitchcock.


Deelnemers naaicursus gezocht

ZUTPHEN - Bij de naaicursus van de Stadswerkplaats Zutphen zijn een paar plekken vrij voor enthousiaste naaisters. Een ervaren coupeuse helpt met het zoeken naar patronen en brengt de fijne kneepjes van het vak bij. De stadswerkplaats beschikt over gewone naaimachines en een professionele lockmachine.

De cursus is bij voldoende belangstelling op woensdagochtend van 9:30 – 11:30 of op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00.

Meld je aan via de website van de Stadswerkplaats Zutphen of neem eerst contact op met Margriet Molenaar, 06-47436626 of infocursus@stadswerkplaats-zutphen.nl.


stadswerkplaats-zutphen.nl