V.l.n.r.: Laura, Tess, Maura, Gwen, Merit, Lotte, Bente, Famke, Michelle, Gieneke en Linde. Foto: PR
V.l.n.r.: Laura, Tess, Maura, Gwen, Merit, Lotte, Bente, Famke, Michelle, Gieneke en Linde. Foto: PR Foto:

Vijf keer eremetaal voor vierde divisie turnsters SZG Zutphen

ZUTPHEN - Zondag 2 februari was de tweede voorwedstrijd voor de turnsters van de 4e divisie in Doetinchem.

In wedstrijd 1 turnden Gwen Smith (Instap D1), Famke Roelofs (Pupil 1 D1), Linde Biesterbosch, Lotte Kramer en Laura Welle (Jeugd 2 supplement F). Gwen en Famke begonnen op brug, hier lieten ze mooie zwaaien zien en een mooie hoge opzwaai, Famke kreeg zelfs het 1e cijfer. Daarna naar balk, Gwen liet zien steeds netter te gaan turnen en scoorde het vierde cijfer, Famke kreeg ondanks een val met haar radslag nog het derde cijfer. Op vloer lieten ze mooie oefeningen zien en Famke kreeg hier weer het eerste cijfer. Op het laatste toestel sprong lieten ze een mooie handstand platval en overslag zien. Gwen is erg vooruit gegaan ten opzichte van de vorige wedstrijd en werd zevende. Famke heeft zich naar de eerste plaats geturnd en kreeg het goud omgehangen. Linde, Lotte en Laura begonnen op sprong, hier lieten ze mooie sprongen zien. Daarna op brug turnden ze mooie hoge opzwaaien en kreeg Lotte zelfs het eerste cijfer. Balk was erg stabiel bij Linde en Lotte. Op balk had Laura helaas niet helemaal haar dag, maar dit maakte ze goed op vloer met een mooie oefening. Laura werd uiteindelijk 13de, Lotte 7de en Linde 3de. Linde mocht dus de bronzen medaille mee naar huis nemen.

In wedstrijd 2 turnden Gieneke Woestenenk en Tess Koel (Jeugd 1 D1) en Maura Mol, Bente Wilgenhof, Michelle Goedhart en Merit Huisman (Senior supplement D). Gieneke en Tess begonnen op brug, zij lieten mooie hoge opzwaaien zien en ook de salto ging erg goed. Op balk lieten ze mooie oefeningen zien, de sprongetjes worden steeds mooier. Op vloer gingen ze als een speer, Tess ging zelfs zo goed dat ze het hoogste cijfer van de wedstrijd kreeg. Op sprong lieten ze twee mooie sprongen zien. Dit resulteerde in een achtste plek voor Gieneke en een ruime eerste plek voor Tess. Zij mocht dus het goud mee naar huis nemen.

Op de andere baan begonnen de senioren ook op brug, Maura draaide helaas direct een flinke bloedblaar. Michelle turnde zich naar het eerste cijfer met een strakke oefening. Op balk werden weinig foutjes gemaakt en Maura turnde een dijk van een oefening en kreeg het eerst cijfer. Op vloer werden mooie gymnastische sprongen en stabiele acrobatische series geturnd, dit zorgde ervoor dat Bente het zesde, Merit vierde, Maura derde en Michelle eerste cijfer kregen, allemaal in de top zes. Op sprong lieten ze allemaal stabiele sprongen zien. Dit leidde tot een 17de plek voor Maura, een 14de plek voor Bente, een tweede plek voor Merit en een 1e plek voor Michelle. Dus zowel het zilver als het goud mocht mee naar Zutphen.

Een aantal meiden heeft zich met twee goede wedstrijden al geplaatst voor de regiofinale in april, de rest mag op 8 maart tijdens de derde voorwedstrijd proberen zich te gaan plaatsen voor deze finale.