Winter- voedering bij Kinder- boerderij de Schouw

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 16 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur wordt er bij Kinderboerderij de Schouw aan de Schouwlaaksweg 2 in Zutphen een 'Wintervoederings'-activiteit georganiseerd.
De vogels kunnen hulp op dit moment goed gebruiken door hen extra voer aan te bieden. Kinderen kunnen vetbollen maken, pinda`s rijgen, knutselen en knuffelen met de dieren in de knuffelhoek (onder begeleiding). Kosten voor de activiteiten zijn 2 euro per persoon.


Winter- wandeling Gorsselse Heide

GORSSEL - Wandel op zondag 16 februari mee met een natuurgids, op zoek naar wat de Gorsselse Heide in de winter te bieden heeft. Wie weet zijn de spechtengeroffel en de eerste zingende vogels, zoals de grote lijster te horen. Start om 14.00 uur: hoek Reeverdijk/Elzerdijk te Eefde. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Het kan nat zijn op de heide; denk aan geschikt schoeisel (evt. laarzen). Honden kunnen helaas niet mee. De excursie met een natuurgids duurt ongeveer twee uur. Meer informatie via Lambert Kouwenberg, tel. 06-37157388.


ivn.nl/afdeling/zutphen

markegorsselseheide.nl


Zangkoor Solis Mio bij Het Bornhof

ZUTPHEN - Op maandag 17 februari kan men genieten van een concert van het gemengde zangkoor Solis Mio in het Buurtcentrum van Het Bornhof. Solis Mio is een gemengd zangkoor van vrijwilligers van Zorggroep Solis in Deventer, onder leiding van Jack Savelberg en met begeleiding van Jan-Hendrik Stam op piano. De koorleden zingen met veel passie en met compassie voor de medemens. Het concert begint om 14.00 uur. Iedereen is welkom graag in Het Buurtcentrum van Het Bornhof aan de Hobbemakade 246 in Zutphen. De entree bedraagt 3 euro, inclusief een consumptie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van Activiteiten en Welzijn van het Bornhof per telefoon.


06-53675398


Liefdes- mantra's op Valentijnsdag

ZUTPHEN - Op vrijdag 14 februari organiseren De Veluwse Stembevrijders een speciale Valentijnseditie van de mantra-avond 'Zingen met Hart en Ziel'. Er zullen speciaal voor Valentijn allemaal liefdesliederen worden gezongen. De mantra-avond vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in 't Pakhuys, Berkelkade 15 in Zutphen. Entree is een vrijwillige donatie. Neem uw geliefde en dierbaren mee naar deze hartverwarmende zangervaring. De mantra's worden vaak herhaald, zodat het iedereen lukt om mee te zingen. Tussen het zingen door is het stil om de resonantie van het lied na te voelen. De inloop is vanaf 19.45 uur. Opgave is wenselijk in verband met het klaarzetten van de stoelen en kan via mail.


develuwsestem bevrijders@gmail.com


Filmcafé toont The Constant Gardener

ZUTPHEN - Donderdag 13 februari vertoont het Filmcafé de film The Constant Gardener, gebaseerd op het boek De toegewijde tuinen van de veelgeprezen schrijver van spannende verhalen-met-inhoud John Le Carré. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Een journaliste ontdekt een illegale werkwijze van een medicijnenfabrikant, en kiest partij voor de mogelijke slachtoffers. Een invloedrijke diplomaat krijgt een verhouding met haar. Volgt hij de journaliste of verdedigt hij de belangen van zijn land en kiest hij partij voor de medicijnenfabrikant?
Deze film uit 2005 heeft nog niets aan kracht ingeboet, is van begin tot eind de moeite waard. Een film met diepgang, zeldzaam goed verfilmd en een film die je aan het denken zet.

De entree bedraagt 5 euro, dit is inclusief een kop koffie/thee en een drankje na afloop. De locatie is De Wijngaard, Wilhelminalaan 3 in Zutphen.